Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Consider că un candidat bun, în cazul în care cade Guvernul, la funcția de premier este domnul Chicu

  Președintele Igor Dodon a declarat că actualul premier Ion Chicu este un candidat bun pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care Guvernul va fi demis. Șeful statului a spus, într-un interviu pentru UNIMEDIA, că dacă Executivul va cădea, atunci el, în calitate de președinte, este gata să-l desemneze din nou la funcția de premier pe Ion Chicu, dacă ultimul va fi de acord.

  ”Consider că un candidat bun, în cazul în care cade Guvernul, la funcția de premier este domnul Chicu. Atât timp cât nu este formalizată o altă coaliție și nu am 51 de semnături pentru un alt candidat, în calitate de președinte, pot să-l propun din nou pe domnul Chicu și exact așa și voi proceda, cel mai probabil. Voi vedea dacă va da acceptul, dacă va cădea Guvernul. El acum este premier cu toate actele în regulă dă Doamne să fie și în următorii trei ani, până la finalizarea mandatului actualului Parlament”, a spus Igor Dodon.

  Președintele țării a declarat că este gata să examineze candidatura la funcția de premier pentru care vor fi 51 de semnături ale deputaților.

  ”51 să semneze, adică Maia Sandu, Andrei Năstase, Ilan Șor și Andrian Candu să-și asume să creeze o coaliție, să semneze pentru un candidat și să-l prezinte președintelui, noi vom vedea. Sunt gata să-și asume responsabilitatea pentru această coaliție în fața alegătorilor, să facă o coaliție cu diavolul pentru a face jocul lui Plahotniuc”, s-a întrebat președintele.

  Facebook

  SOCIAL

  Autoritățile Statului Qatar au oferit Republicii Moldova o donație de echipament medical în greutate de 3 tone și jumătate.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Moldova să află la răscruce, ori ne păstrăm suveranitatea și independența țării, ori Republica Moldova poate dispărea de pe harta lumii, acum totul depinde...

  POLITICA

  Majoritatea populației este contra aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO, indică datele unui studiu prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  POLITICA

  Federația Rusă este gata să îi acorde Republicii Moldova un suport financiar sub formă de credit, dacă se va ajunge la o stabilitate politică...

  Copyright © 2021