Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Cineva se obișnuiește cu gândul că va pierde aceste alegeri și deja la această etapă declară despre fraudare

  Președintele Igor Dodon este de părerea că cei care strigă astăzi despre fraudarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din noiembrie pregătesc astfel o justificare pentru pierderea acestui scrutin.

  ”Am văzut diferite declarații despre pretinse falsificări și fraudări ale rezultatelor alegerilor. Noi nu vedem logica acestor declarații. Ați văzut că pentru numărul de secții de votare peste hotare s-a votat practic unanim, 8 din 9 membri ai CEC-ului, adică a votat opoziția și reprezentanții care sunt din partea partidelor de la guvernare. Am văzut că sunt doar 17 secții deschise în Rusia, 30 în Italia, dar per total în UE sunt peste 86 de secții de votare deschise și aici este evident că nu poate fi vorba de crearea unor condiții mai avantajoase în funcție de amplasarea estică sau vestică. De aceea aceste declarații sunt lipsite de sens. Cineva se obișnuiește cu gândul că va pierde aceste alegeri și deja la această etapă se declară despre fraudare”, a spus șeful statului.

  Președintele a venit cu un apel către partenerii atât din Este, cât și din Vest pe care i-a invitat să delege cât mai mulți observatori care să monitorizeze alegerile prezidențiale din Republica Moldova la secțiile de votare din țară și de peste hotare.

  Șeful statului a mai anunțat că, din data de 2 octombrie, când începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale ședința de luni a președintelui țării cu speakurul și premierul nu va mai fi, pentru a nu fi interpretări de utilizare a imaginii sau resurselor administrative.

  Potrivit lui Dodon, pe parcursul următoarelor săptămâni, până la 1 noiembrie, dialog între președinte, speaker și premier va fi, dar nu în format public.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor etnoculturale din Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova,...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  Copyright © 2021