Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon cere ca Guvernul să aloce bani pentru a ajuta fermierii, care au înregistrat pagube din cauza polilor

  Președintele PSRM, Igor Dodon, reiterează că banii care sunt în Fondul de rezervă a Guvernului trebuie alocați pentru compensarea pierderilor suportate de agricultori din cauza intemperiilor din această vară. Liderul socialiștilor susține că cele 70 de milioane de lei sunt suficiente pentru a organiza scrutinul din 11 iulie.

  Igor Dodon a menționat, la emisiunea de vineri, că în fiecare zi discută cu agricultorii din teritoriu, care îi spun că așteaptă ajutor din partea statului. De aceea, acum Guvernul trebuie să aloce sursele care sunt în Fondul de rezervă pentru a susține acești oameni.

  ”Cu banii care sunt trebuie ajutați agricultorii, pentru că ei așteaptă ajutor. Să golim acum Fondul de rezervă, acele peste 30 de milioane câte au mai rămas, să le dăm pe toate la alegeri și să rămânem fără bani în Fondul de rezervă pentru următoarele luni? Cine știe când va fi creau Guvernul. Poate președintele țării va bloca orice proces politic, așa cum a fost în ultimele 5-6 luni. Și în acest caz ce facem? Rămânem fără bani în Fondul de rezervă? Suntem la jumătate de an și pot fi o mulțime de probleme ce vor trebui rezolvate și unde va trebui intervenția Guvernului”, a declarat Dodon.

  Potrivit unor calcule provizorii prezentate în ajun de ministrul interimar al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pagubele produse de averse și grindină în agricultură se ridică la 246 de milioane de lei. Ion Perju a solicitat Guvernului să aloce această sumă în mod de urgență din Fondul de rezervă pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de agricultori.

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi în întreaga lume este marcată Ziua internațională a persoanelor cu deficiențe de auz. Cu prilejul acestei zile, liderul PSRM Igor Dodon a venit...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a adresat sincere felicitări tuturor economiștilor, cu ocazia sărbătorii profesionale.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a avut o convorbire telefonică cu ES Zhang Yinghong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, cu ocazia încheierii misiunii...

  SOCIAL

  Președintele sindicatului Educației și Științei, Ghenadie Donos a declarat pentru Accent TV că cei de la Minister, zic că nu au primit adresarea sindicatelor...

  Copyright © 2021