Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Igor Dodon, cel mai influent politician

  Igor Dodon, rămâne a fi cea mai influentă persoană din Republica Moldova. De această părere este majoritatea experților, care au participat la sondajul ”Rating politic, februarie 2021„ realizat de Intellect Group. Datele aceluiași sondaj mai demonstrează că alegerile parlamentare anticipate nu vor rezolva criza politică din Republica Moldova.

  Respondenții au fost invitați să evalueze influența persoanelor publice din țara noastră, atribuindu-le de la 1 la 10 puncte. Potrivit studiului, cea mai mare notă, 9, a obținut-o Igor Dodon. Pe locul doi, cu 8,5 puncte, s-a clasat procurorul general Alexandr Stoianoglo, iar președintele țării, Maia Sandu, a obținut 8 puncte și se află pe locul 3 în top. Speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a acumulat 7,7 puncte, iar pe locul cinci este politicianul Ilan Șor – 5 puncte.

  La capitolul “Popularitate”, punctele s-au împărțit: Maia Sandu – 9, Igor Dodon – 8, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi au obținut câte 7,5 puncte, iar Zinaida Greceanîi – 7.

  Experții au fost invitați să evalueze și profesionalismul persoanelor publice din țara noastră. La acest capitol lider este procurorul general, care a acumulat 9 puncte, pe locul doi este liderul PSRM, Igor Dodon, cu 8,5, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin s-au clasat pe locul trei, obținând 8 puncte, iar pe locul patru este Maia Sandu cu 7,5.

  Totodată, potrivit aceluiași studiu, 62% din analiști sunt convinși că anticipatele nu vor soluționa blocajul politic, doar 31 la sută cred că problema se va rezolva, iar 7% nu au răspuns la întrebare. Totodată, întrebați dacă sunt PENTRU sau CONTRA declanșării anticipatelor, 46,5% au declarat sunt împotrivă, iar 45 la sută au susținut ideea unui scrutin electoral. Ceilalți respondenți nu au dorit să răspundă la această întrebare. În cadrul cercetării sociologice au fost implicați 20 de analiști politici și experți, 10 jurnaliști politici, comentatori, experți internaționali, dar și jurnaliști din Federația Rusă, România, Ucraina, SUA, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Datele au fost colectate pe parcursul lunii februarie 2021.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020