Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon către agricultori: 240 mii tone de mere anul trecut s-au dus în Rusia. Ce veți face dacă Maia Sandu va deveni președinte?

  Exportul de mărfuri moldovenești în Federația Rusă va fi blocat, dacă Maia Sandu va deveni președinte al Republicii Moldova. Asta înseamnă că mii de tone de fructe vor rămâne să se strice pe dealuri. Despre aceasta Igor Dodon a declarat în cadrul unui briefing de presă.

  „Noi am deblocat piețele din est și din vest, ceea ce e bine pentru agricultorii din Republica Moldova. Ce face Maia Sandu? Numește Rusia agresor, dușman al Republicii Moldova. Ce înseamnă asta, dacă Maia Sandu devine președinte – se blochează exportul? Cum vei negocia cu cei pe care îi numești agresori, tirani, dușmani?”, a declarat Dodon.

  În context, președintele a venit cu un apel către fermieri.

  „Stimați agricultori, în special cei din nordul țării, cei care ați exportat merele în Rusia anul trecut și nu au înghețat pe câmp, ca în 2014, când Maia Sandu era în Guvern. Dar 240 de mii de tone de mere anul trecut s-au dus în Rusia. Ce faceți cu un așa preț ședințe care numește Rusia agresor? Rămân merele pe câmp? Facilitățile pe care eu le-am negociat expiră la 1 ianuarie 20201. Ce facem cu așa președinte?”, a întrebat Igor Dodon.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  a-tv.md

  SOCIAL

  Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia preotului Igor Coman, protoiereu de 15 ani la...

  SOCIAL

  Cetățenii, care lunar consumă energie electrică de 100 de lei, ar putea fi scutiți de achitarea facturii pentru o perioadă de patru luni. Cu...

  SOCIAL

  Proiectul PSRM privind acoperirea facturilor la energia electrică este una din primele inițiative pentru a ajuta cetățenii pe timp de criză. Despre aceasta liderul...

  SOCIAL

  În scurt timp, Partidul Socialiștilor va lansa noi inițiative cu privire la protecția populației în domeniul social și alte domenii, în condițiile crizei pandemice.

  Copyright © 2020