Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Blocul comuniștilor și socialiștilor are soluții concrete la problemele cetățenilor și țării

  Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va propune soluții concrete pentru dezvoltarea țării și oameni și țară. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii de vineri.

  Liderul socialiștilor a menționat că echipa PCRM-PSRM are o experiență bogată și știe cum să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii și țara. Potrivit lui Dodon, oamenii sunt preocupați de calitatea vieții, economie, problemele sociale, dar nu de demagogie și vorbe goale.

  Conform datelor din 2020, producția industrială s-a redus cu 40% față de anul 1989, iar ocuparea forței de muncă în industrie s-a redus de două ori.
  ”Doar în perioada anilor 2005-2009, în acest sector a fost înregistrată o ascensiune, atunci când la guvernare a fost echipa pe care o propune acum PSRM și PCRM”, a spus Dodon.

  O situația deplorabilă este înregistrată și în cea mai importantă ramură a economiei naționale-agricultura. În 30 de ani de independență, producția agricolă s-a redus în jumătate. A fost distrus și sistemul de irigare din țară. Anul trecut, se mai irigau doar 220 de mii de ha din necesarul de 700 de mii de ha. Lucrurile stau prost și în domeniul zootehnic. Producția de lapte s-a redus cu 44%.

  Totodată, în ultimii zece ani, numărul de elevi și studenți a scăzut cu 124 de mii. De la 558 de mii, în anul 2010, la 430 de mii, anul trecut.

  ”Ce propun oponenții noștri, în afară de marijuana în buzunar și unii penali care sunt în lista electorală. Ce experiență au ei? Experiența de muncă pentru Soros, unde primeau salarii și nu făceau nimic, doar beau ceai și cafea și erau neteziți de ambasadori. Asta trebuie să înțeleagă cetățenii noștri când vor lua decizia. În afară de noi, nimeni nu se va ocupa de aceste probleme”, a spus liderul PSRM.

  Președintele socialiștilor a declarat că Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor nu va permite lichidarea întreprinderilor strategice și distrugerea țării.

  Igor Dodon a mai dezvăluit că Programul electoral al blocului va avea câteva compartimente: economie și echitate socială, lupta cu sărăcia, consolidarea neutralității și statalității, politica externă și păstrarea valorilor tradiționale.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  Noutăţi

  Fostul șef de stat, Igor Dodon, condamnă reforma în învățământul superior, care presupune comasarea mai multor universități din țară. „Scopul lichidării universităților nu este economia...

  Noutăţi

  Fostul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon spune că, criza cea mare în Republica Moldova abia vine, iar soluția ar fi alegeri parlamentare și...

  Noutăţi

  Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul înaintat de ex-președintele Igor Dodon împotriva deciziei Judecătoriei Ciocana privind prelungirea cu 30 de zile a...

  Noutăţi

  Încrederea în Maia Sandu este în scădere, iar încrederea în Igor Dodon este în creștere. Aceste tendințe se atestă în sondajele comparate ale companiei...

  Copyright © 2021