Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Apelul meu este la responsabilitate și la cooperare între instituțiile statului pentru a depăși criza sanitară

  Instituțiile statului și politicienii trebuie să-și consolideze puterile pentru a lupta cu epidemia provocată de COVID-19. Apelul a fost făcut de către președintele PSRM, Igor Dodon.

  “Această evoluție negativă a crizei pandemice ne găsește într-un context foarte nefavorabil de criză politică, constituțională și de guvernare extrem de periculoasă. În țară mor zilnic zeci de oameni infectați, iar mii de persoane suferă de boală, în timp ce unii dintre conducători în loc să se preocupe de gestionarea situației pandemice, preferă să se ocupe de diferite interese electorale și de acțiuni populiste. Cred că în aceste zile este vital ca fiecare conducător de instituție, dar și politicienii, să lase deoparte orice interese electorale și să facă un efort comun pentru a sprijini gestionarea cu bine a pandemiei.

  Fac apel către instituțiile responsabile ale statului să vină de urgență cu măsuri eficiente de stopare a creșterii numărului de îmbolnăviri, fără însă a bloca activitatea economică. Am dovedit în trecut că se poate reduce numărul de cazuri fără a bloca economia, sunt sigur că se va putea face acest lucru și acum.

  Totodată, fac apel la încetarea imediată a oricăror polemici geopolitice pe tema vaccinurilor, aceste polemici sunt doar acțiuni cinice ale unor politicieni iresponsabili. Astăzi noi trebuie să le oferim cetățenilor posibilitatea să se vaccineze la libera alegere, să poată selecta vaccinul pe care îl doresc și în care au mai multă încredere. Fie că vorbim de vaccinul produs în Federația Rusă sau de cele produse în alte țări, noi avem datoria să-i ajutăm pe oameni să se protejeze cât mai repede, nu să-i împărțim și acum pe criterii geopolitice.

  Apelul meu este la responsabilitate și la cooperare între instituțiile statului, să lăsăm dezbaterile politice și interesele electorale deoparte, să ne unim acum cu toții eforturile, să optăm pentru soluțiile politice optime și patriotice pentru a depăși criza sanitară complicată în care intrăm”, a scris Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a adresat felicitări Partidului Politic „Edinaia Rossia” din Federația Rusă cu ocazia victoriei în alegerile pentru...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China,...

  POLITICA

  Șapte dintre candidații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au câștigat deja în primul tur în UTA Găgăuzia (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu...

  POLITICA

  Astăzi, în Găgăuzia este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile deputaților din Adunarea Populară, care vor avea loc pe 19 septembrie.

  Copyright © 2021