Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Agricultorii din teritoriu îmi spun că de 21 de ani nu au primit așa ajutor

  În ultimele două decenii, agricultorii din Moldova nu au mai primit un asemenea ajutor de la stat, precum cel pe care îl oferă în prezent Guvernul. Acest mesaj i-a fost transmis de către fermieri președintelui Igor Dodon, în cadrul vizitelor pe care le efectuează în raioanele țării.

  Igor Dodon a declarat, în cadrul ediției ”Președintele răspunde”, că în pofida crizei pandemice și economice, guvernarea a identificat suplimentar 300 de milioane de lei pentru a compensa pierderile suportate de agricultori din cauza secetei.

  ”La ziua de ieri, agricultorii au primit în conturi 191 de milioane de lei. Agricultorii din teritoriu îmi spun că de 21 de ani nu au primit așa ajutor”, a spus președintele.

  Potrivit șefului statului, doar în contul unui agricultori au fost virate 1,7 milioane de lei pentru compensarea pierderilor.

  „Acest agricultor mi-a spus că acum doi ani trebuia să dea ”otkat” (comision) 25-30% pentru a primi 400 de mii, iar acum statul i-a transferat pe cont 1,7 milioane. Nimeni nu credea. Credea că vor fi făcute evaluările și va rămâne cum a făcut anul trecut guvernul iresponsabil, când a făcut evaluările când a bătut grindina la nord și a uitat de aceste evaluări, cu toate că trebuiau date 30 de milioane de lei. Noi am găsit și le dăm 300 de milioane”, a spus Dodon.

  Conform datelor oferite de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, 2 269 de producători agricoli urmează să beneficieze de compensații. Până în prezent, instituția a recepționat 1 455 de dosare. Valoarea compensațiilor solicitate este de 289,6 milioane de lei.

  Data limită de depunere a dosarelor pentru solicitarea compensațiilor este 18 septembrie 2020.

  a-tv.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM insistă ca Parlamentul să examineze, astăzi, în mod prioritar proiectul legii privind anularea "legii miliardului" pentru a depista peste 600 de milioane...

  SOCIAL

  Agricultorii, care au încercat să intre în Parlament cu tractoarele și au rănit polițiștii, riscă ani de pușcărie. Oamenii legii au pornit un proces...

  SOCIAL

  Deputații PSRM vin cu propunerea în Parlament prin care agricultorii pot primi suplimentar 600 de milioane de lei, pe lângă cele peste 1,1 miliarde...

  ECONOMIE

  Guvernul a susținut amendamentul deputaților PSRM la proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 prin care propune aplicarea cotei unice TVA în agricultură din 01...

  Copyright © 2020