Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Agricultorii din teritoriu îmi spun că de 21 de ani nu au primit așa ajutor

  În ultimele două decenii, agricultorii din Moldova nu au mai primit un asemenea ajutor de la stat, precum cel pe care îl oferă în prezent Guvernul. Acest mesaj i-a fost transmis de către fermieri președintelui Igor Dodon, în cadrul vizitelor pe care le efectuează în raioanele țării.

  Igor Dodon a declarat, în cadrul ediției ”Președintele răspunde”, că în pofida crizei pandemice și economice, guvernarea a identificat suplimentar 300 de milioane de lei pentru a compensa pierderile suportate de agricultori din cauza secetei.

  ”La ziua de ieri, agricultorii au primit în conturi 191 de milioane de lei. Agricultorii din teritoriu îmi spun că de 21 de ani nu au primit așa ajutor”, a spus președintele.

  Potrivit șefului statului, doar în contul unui agricultori au fost virate 1,7 milioane de lei pentru compensarea pierderilor.

  „Acest agricultor mi-a spus că acum doi ani trebuia să dea ”otkat” (comision) 25-30% pentru a primi 400 de mii, iar acum statul i-a transferat pe cont 1,7 milioane. Nimeni nu credea. Credea că vor fi făcute evaluările și va rămâne cum a făcut anul trecut guvernul iresponsabil, când a făcut evaluările când a bătut grindina la nord și a uitat de aceste evaluări, cu toate că trebuiau date 30 de milioane de lei. Noi am găsit și le dăm 300 de milioane”, a spus Dodon.

  Conform datelor oferite de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, 2 269 de producători agricoli urmează să beneficieze de compensații. Până în prezent, instituția a recepționat 1 455 de dosare. Valoarea compensațiilor solicitate este de 289,6 milioane de lei.

  Data limită de depunere a dosarelor pentru solicitarea compensațiilor este 18 septembrie 2020.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Vizitele Maiei Sandu în teritoriu se fac în interesul PAS și nu al cetățenilor. Despre aceasta a vorbit președintele PSRM, Igor Dodon, la o...

  SOCIAL

  Zeci de fermieri au venit, astăzi, la Președinție pentru a-i cere Maiei Sandu ajutorul promis în campania electorală. Fermierii spun că le-a ajuns cuțitul...

  ECONOMIE

  Președintele PSRM, Igor Dodon, reiterează că Guvernul trebuie să identifice surse pentru a ajuta agricultorii afectați de ploile și grindina din luna iunie. Liderul...

  ECONOMIE

  Agenția Rezerve Materiale a stabilit graficul de livrare a primei tranșe de motorină din ajutorul umanitar transmis de România, care se va desfășura în...

  Copyright © 2021