Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Igor Dodon a vizitat raionul Dubăsari

  Șeful statului, Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari. Președintele a vizitat satul Cocieri, unde a abordat cele mai stringente probleme cu care se confruntă localnicii: reparația drumurilor, renovarea clădirilor de menire socială și sprijin în realizarea unor proiecte investiționale de interes major pentru cetățenii din regiune.

  În cadrul vizitei de lucru, Igor Dodon a dat asigurări că toate proiectele pe care le-a demarat la nivel național în domeniul social și cel investițional vor fi realizate, indiferent de criza politică prin care trece RM. Astfel, o problemă cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului este că feribotul circulă foarte rar în perioada estivală. Șeful statului spune că va găsi o soluție în acest sens.

  IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA

  «Au rugat dacă se poate să asigurăm o circulație într-o perioadă mai scurtă, adică să fie de două ori pe oră. Eu cred că o să găsim o soluție împreună cu președintele raionului care este aici, pentru a găsi și finanțare suplimentară».

  Șeful statului a inspectat și segmentul de șosea Dubăsari – Cocieri – Roghi, care se află în construcție. Suma totală a investițiilor constituie 2,8 milioane lei. În cadrul discuțiilor, președintele a subliniat faptul că realizarea programului național „Drumuri bune pentru toți”, va continua, iar Guvernul va finanța lucrările în volum deplin. În continuare, președintele a vizitat Punctul de asistență medicală urgentă Cocieri, unde sunt deserviți locuitorii din toate localitățile de pe platoul Cocieri, inclusiv cetățeni ai Republicii Moldova, care locuiesc în orașul Dubăsari. Ulterior, a vizitat și secția medicilor de familie din satul Cocieri, care a fost construită în 2014, servicii medicale fiind acordate cetățenilor Republicii Moldova care au depus cererile respective și care locuiesc nu doar în satul Cocieri, dar și în localitățile controlate de autoritățile din regiunea transnistreană. Aflându-se în satul Cocieri, președintele a vizitat sanatoriul ”Struguraș”, care, din cauza pandemiei, nu funcționează. În cadrul discuției cu conducerea sanatoriului, șeful statului a subliniat interesul major al guvernării pentru redeschiderea stațiunilor balneoclimaterice din țară. Ulterior, președintele a avut o întrevedere cu primarii localităților, consilierii locali și raionali din Cocieri. În cadrul întâlnirii, Igor Dodon a înmânat veteranului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Vasile Tomceac, de 98 de ani, cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii, mulțumindu-i pentru aportul în obținerea Marii Victorii.

  Permiteți-mi, în semn de recunoștință, din partea cetățenilor RM să vă înmânez cea mai înaltă distincție de stat-Ordinul Republicii. 00.31

  De asemenea, la Cocieri, Igor Dodon a depus flori la monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei și la monumentul eroilor căzuți în războiul de pe Nistru din anul 1992.

  Copyright © 2020