Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Igor Dodon a prezentat pașii la care a participat Maia Sandu în procesul de pregătire a furtului miliardului

  Furtul miliardului din sistemul bancar al țării s-a produs cu votul pozitiv al Maiei Sandu în Guvernul din care făcea parte, a declarat Igor Dodon la Radio Moldova. Candidatul independent la funcția de președinte a prezentat dovezile concrete cum s-a pregătit frauda bancară și rolul pe care l-a avut Sandu.

  ”Trebuie să începem de la cum s-a produs acest furt și vreau să menționez doar patru pași, votați toți de Maia Sandu. Primul – pe 19 iunie 2013, s-a micșorat cota statului în BNM de la 56 la 33, la ședința Guvernului Maia Sandu a votat pro. Al doilea – pe 25 septembrie 2014, s-a modificat legislația pentru a face posibil furtul miliardului, Maia Sandu a votat pro. Pe 13 noiembrie 2014, s-a dat garanții la 9,5 miliarde de lei, Maia Sandu a votat pro. Pe 27 martie 2015, încă 5,3 miliarde de lei suplimentar, Maia Sandu a votat pro. Iată de unde de unde s-au luat 13 miliarde de lei, furtul miliardului”, a declarat candidatul.

  Igor Dodon a menționat că actuala guvernare a întreprins mai multe acțiuni pentru întoarcerea miliardului furat. La ziua de astăzi, potrivit lui Dodon, s-a reușit recuperarea a aproape jumătate din suma fraudată.

  ”După ce am numit Guvernul Chicu și un nou Procuror General, la moment, sunt următoarele rezultate: au fost întorși 2,5 miliarde de lei și sechestrare active în valoare de 3,7 miliarde de lei. Total 6,4 miliarde de lei acum sunt banii întorși din 13 miliarde furate. Practic jumătate noi am găsit sursele să întoarcem banii înapoi”, a spus Dodon.

  Totodată, la 06 martie 2020, a intrat în vigoare legea votată la inițiativa președintelui Igor Dodon, prin care o parte din banii care trebuie întorși nu sunt luați din contul cetățenilor, dar din profitul BNM.

  ”În premieră, în acești 5 ani de când s-a furat miliardul cu ajutorul Maiei Sandu, am sechestrat active de câteva sute de milioane nu doar din țară dar și din afar”, a mai spus Dodon.

  Igor Dodon a concluzionat că dacă se va menține aste ritm, atunci banii furați vor fi întorși integral statului.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  facebook.com

  POLITICA

  Scoaterea la rampă a lui Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, se face cu scopul de a distrage atenția de la...

  ECONOMIE

  Indicele preţurilor producătorului (preţurile medii de vânzare de către întreprinderile agricole) la produsele agricole în ianuarie–martie 2021 faţă de perioada respectivă a anului 2020...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Maia Sandu a scris o scrisoare Guvernului prin care a cerut în mod categoric ca toți banii din Fondul de rezervă să fie...

  ECONOMIE

  În timp ce preţurile la carburanţi cresc ca pe drojdii, proiectul de lege care îi permite Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică să plafoneze...

  Copyright © 2020