Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Igor Dodon a prezentat pașii la care a participat Maia Sandu în procesul de pregătire a furtului miliardului

  Furtul miliardului din sistemul bancar al țării s-a produs cu votul pozitiv al Maiei Sandu în Guvernul din care făcea parte, a declarat Igor Dodon la Radio Moldova. Candidatul independent la funcția de președinte a prezentat dovezile concrete cum s-a pregătit frauda bancară și rolul pe care l-a avut Sandu.

  ”Trebuie să începem de la cum s-a produs acest furt și vreau să menționez doar patru pași, votați toți de Maia Sandu. Primul – pe 19 iunie 2013, s-a micșorat cota statului în BNM de la 56 la 33, la ședința Guvernului Maia Sandu a votat pro. Al doilea – pe 25 septembrie 2014, s-a modificat legislația pentru a face posibil furtul miliardului, Maia Sandu a votat pro. Pe 13 noiembrie 2014, s-a dat garanții la 9,5 miliarde de lei, Maia Sandu a votat pro. Pe 27 martie 2015, încă 5,3 miliarde de lei suplimentar, Maia Sandu a votat pro. Iată de unde de unde s-au luat 13 miliarde de lei, furtul miliardului”, a declarat candidatul.

  Igor Dodon a menționat că actuala guvernare a întreprins mai multe acțiuni pentru întoarcerea miliardului furat. La ziua de astăzi, potrivit lui Dodon, s-a reușit recuperarea a aproape jumătate din suma fraudată.

  ”După ce am numit Guvernul Chicu și un nou Procuror General, la moment, sunt următoarele rezultate: au fost întorși 2,5 miliarde de lei și sechestrare active în valoare de 3,7 miliarde de lei. Total 6,4 miliarde de lei acum sunt banii întorși din 13 miliarde furate. Practic jumătate noi am găsit sursele să întoarcem banii înapoi”, a spus Dodon.

  Totodată, la 06 martie 2020, a intrat în vigoare legea votată la inițiativa președintelui Igor Dodon, prin care o parte din banii care trebuie întorși nu sunt luați din contul cetățenilor, dar din profitul BNM.

  ”În premieră, în acești 5 ani de când s-a furat miliardul cu ajutorul Maiei Sandu, am sechestrat active de câteva sute de milioane nu doar din țară dar și din afar”, a mai spus Dodon.

  Igor Dodon a concluzionat că dacă se va menține aste ritm, atunci banii furați vor fi întorși integral statului.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Politologul Valeriu Reniță într-un comentariu pentru Accent TV a menționat că discursul Maiei Sandu la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor...

  POLITICA

  Aflată în SUA, Maia Sandu a avut o întâlnire și cu Alex Soros, fiul magnatului George Soros. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Alex...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PSRM, Igor Dodon care susține că vizita și ovațiile lui Biden din 2011 au fost urmate de furtul miliardului, privatizarea Băncii de Economii...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China,...

  Copyright © 2021