Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a participat la slujba de sfințire a răstignirii de la intrarea în satul Sadova

  Localnicii din satul Sadova, localitatea de baștină a președintelui PSRM, Igor Dodon, sărbătoresc astăzi Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni. Cu această ocazie, Igor Dodon, alături de primarul localității, Tudor Anghel a participat la slujba de sfințire a răstignirii și a inscripției cu denumirea localității, amplasată la intrarea în sat.

  “Sadova, sat de oameni gospodari, cu o istorie de peste 600 de ani, satul în care m-am născut și am copilărit, astăzi sărbătorește hramul.

  Împreună cu consătenii am decis să construim această răstignire și inscripție pentru a oferi un aspect mai frumos satului. Sunt sigur că aceasta va deveni Cartea de vizită a localității”, a menționat Igor Dodon.

  Igor Dodon a transmis sincere felicitări locuitorilor satului său natal cu ocazia hramului localității, dorindu-le ca Sfântul Nicolae să îi ocrotească de toate primejdiile.

  Liderul PSRM a reamintit că pe parcursul ultimilor ani, cu suportul localnicilor și al său personal au fost reabilitate și construite mai multe drumuri, restaurată și amenajată fântâna și răstignirea din centrul satului, precum și Monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei. De asemenea, au fost implementate mai multe proiecte de infrastructură, iar în prezent în proces de demarare este un proiect de instalare a tomberoanelor de colectare gratuită a deșeurilor de la săteni și de lichidare a gunoiștii din localitate.

  “Mă mândresc că împreună cu sadovenii am reușit să ne implicăm în dezvoltarea localității. Vom continua realizarea unor asemenea acțiuni și îi îndemn pe toți cetățenii să contribuie la amenajarea și dezvoltarea localităților de baștină.

  La mulți ani, Sadova!”, a scris Dodon.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 8 august. O hotărâre în acest sens...

  Noutăţi

  Ședința în care magistrații de la Curtea de Apel trebuiau să examineze recursul depus de avocații lui Igor Dodon, cu privire la anularea deciziei...

  ECONOMIE

  Prețul ouălor de găină s-a majorat în piețele și magazinele din țară. Costul acestora ajunge până la 40 de lei, în funcție de rețeaua...

  Noutăţi

  Moldovenii vor rămâne fără apă în intervalele de timp 09:00-12:00 și 18:00. Anunțul a fost făcut de Ministerul Mediului, în contextul secetei hidrologice grave...

  Copyright © 2021