Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a participat la ședința săptămînală cu conducerea de vîrf a țării

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu.

  Oficialii au discutat câteva subiecte de bază, inclusiv răspândirea COVID-19 și măsurile de control. Șeful statului a subliniat că sunt locuri suficiente în spitale, precum și medicamente, teste și consumabile.

  Igor Dodon a comunicat că, începând cu 1 octombrie, va începe achitarea suportului în valoare de 900 lei pentru toți cei 660 mii de pensionari, pensiile cărora sunt sub 3000 lei.

  În altă ordine de idei, interlocutorii au vorbit despre reparația clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, despre acordarea în continuare a suportului financiar agricultorilor ce au suferit în urma secetei, precum și despre finalizarea reparației drumurilor, în cadrul Programului național „Drumuri bune pentru toți”, planificată pentru începutul lunii noiembrie.

  Totodată, Președintele țării a comunicat, că la 2 octombrie începe campania electorală, din care motiv ședințele săptămânale ale conducerii de vârf nu vor avea loc, pentru a evita orice speculație privind utilizarea resursei administrative.

  Pe finalul întrevederii, șeful statului și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația din zona Nagorno-Karabah, a îndemnat ambele părți la încetarea focului și la pace. În context, Igor Dodon a reiterat că atât Armenia, cât și Azerbaidjanul sunt partenerii Republicii Moldova, având relații bune cu conducerea ambelor state. Din acest considerent, Președintele țării a îndemnat ambele comunități etnice din țara noastră să păstreze calmul și să nu „aducă” conflictul respectiv în Republica Moldova.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Candidatul independent Igor Dodon a adresat un mesaj cetățenilor, în ajunul alegerilor prezidențiale.

  SOCIAL

  Igor Dodon a adresat astăzi un mesaj de felicitare Postului Național "Radio Moldova" cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la fondare.

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că Igor Dodon este cel mai potrivit pentru funcția de președinte de țară, pentru că el are toate elementele cheie pentru...

  POLITICA

  Profesionist și un lider adevăr – astfel îl caracterizează Ion Ceban pe Igor Dodon, care candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova.

  Copyright © 2020