Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a participat la ședința săptămînală cu conducerea de vîrf a țării

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu.

  Oficialii au discutat câteva subiecte de bază, inclusiv răspândirea COVID-19 și măsurile de control. Șeful statului a subliniat că sunt locuri suficiente în spitale, precum și medicamente, teste și consumabile.

  Igor Dodon a comunicat că, începând cu 1 octombrie, va începe achitarea suportului în valoare de 900 lei pentru toți cei 660 mii de pensionari, pensiile cărora sunt sub 3000 lei.

  În altă ordine de idei, interlocutorii au vorbit despre reparația clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, despre acordarea în continuare a suportului financiar agricultorilor ce au suferit în urma secetei, precum și despre finalizarea reparației drumurilor, în cadrul Programului național „Drumuri bune pentru toți”, planificată pentru începutul lunii noiembrie.

  Totodată, Președintele țării a comunicat, că la 2 octombrie începe campania electorală, din care motiv ședințele săptămânale ale conducerii de vârf nu vor avea loc, pentru a evita orice speculație privind utilizarea resursei administrative.

  Pe finalul întrevederii, șeful statului și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația din zona Nagorno-Karabah, a îndemnat ambele părți la încetarea focului și la pace. În context, Igor Dodon a reiterat că atât Armenia, cât și Azerbaidjanul sunt partenerii Republicii Moldova, având relații bune cu conducerea ambelor state. Din acest considerent, Președintele țării a îndemnat ambele comunități etnice din țara noastră să păstreze calmul și să nu „aducă” conflictul respectiv în Republica Moldova.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor etnoculturale din Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova,...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  Copyright © 2021