Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a participat la ceremonia de inaugurare a monumentului-bust a lui Ion Soltîs, la Minsk

  Președintele PSRM, Igor Dodon, și speakerul Zinaida Greceanîi, au participat, în cadrul vizitei la Minsk, la ceremonia de inaugurare a monumentului eroului URSS, originar din Moldova, Ion Soltîs.

  La solicitarea diasporei moldovenești, cu suportul Ambasadei RM din Belarus și la inițiativa lui Igor Dodon, lansată în perioada când ocupa funcția de președinte al țării, a fost inițiată procedura de creare a unui monument în cinstea conaționalului nostru, Ion Soltîs.

  Monumentul este instalat pe strada Ion Soltîs din Minsk, este confecționat din bronz și are 3,5 metri înălțime. Este realizat de renumitul sculptor Khizri Asadulayev, autorul multor lucrări din Belarus.

  În 1945, soldatul sovietic Ion Soltîs, de doar 22 de ani, a repetat fapta eroică a lui Alexandr Matrosov, aruncându-se asupra unei ambrazuri. A fost înmormântat în apropiere de câmpul de luptă, în partea de vest a localității Louisenthal, Polonia.

  „Este de datoria fiecăruia dintre noi să cinstim memoria eroilor care și-au pierdut viața și datorită cărora noi astăzi trăim sub un cer senin. Memorie veșnică eroilor!”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  facebook.com

  Facebook

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  Copyright © 2021