Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a participat la ceremonia de inaugurare a monumentului-bust a lui Ion Soltîs, la Minsk

  Președintele PSRM, Igor Dodon, și speakerul Zinaida Greceanîi, au participat, în cadrul vizitei la Minsk, la ceremonia de inaugurare a monumentului eroului URSS, originar din Moldova, Ion Soltîs.

  La solicitarea diasporei moldovenești, cu suportul Ambasadei RM din Belarus și la inițiativa lui Igor Dodon, lansată în perioada când ocupa funcția de președinte al țării, a fost inițiată procedura de creare a unui monument în cinstea conaționalului nostru, Ion Soltîs.

  Monumentul este instalat pe strada Ion Soltîs din Minsk, este confecționat din bronz și are 3,5 metri înălțime. Este realizat de renumitul sculptor Khizri Asadulayev, autorul multor lucrări din Belarus.

  În 1945, soldatul sovietic Ion Soltîs, de doar 22 de ani, a repetat fapta eroică a lui Alexandr Matrosov, aruncându-se asupra unei ambrazuri. A fost înmormântat în apropiere de câmpul de luptă, în partea de vest a localității Louisenthal, Polonia.

  „Este de datoria fiecăruia dintre noi să cinstim memoria eroilor care și-au pierdut viața și datorită cărora noi astăzi trăim sub un cer senin. Memorie veșnică eroilor!”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  facebook.com

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a vizitat întreprinderea farmaceutică din capitală - “Dita EstFarm”, care activează mai bine de 25 de ani în Moldova și...

  SOCIAL

  Anual, la data de 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a prezidat ședința staffului zonal Centru al Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care s-a desfășurat la Chișinău.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  Copyright © 2021