Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a înmânat distincții artiștilor din cadrul colectivului „Joc”

  Astăzi, în contextul celebrării jubileului de 75 de ani de activitate a Baletului Național al Moldovei ”JOC” și cu prilejul marcării a 90 de ani din ziua nașterii regretatului maestru Vladimir Curbet, președintele țării Igor Dodon a participat la dezvelirea plăcii comemorative ”Vladimir Curbet” și inaugurarea, după renovare, a sălii mici de repetiții.

  În cadrul ceremoniei, care s-a desfășurat la sediul colectivului artistic, șeful statului a menționat importanța Ansamblului ”Joc” în promovarea culturii moldovenești și a imaginii Republicii Moldova peste hotare.

  „Timp de 75 de ani de activitate, de pe toate scenele lumii „Joc”-ul a prezentat publicului arta coregrafică, tradițiile și obiceiurile moldovenești, a fost expresia vieții și caracterului poporului nostru, devenind cartea de vizită a țării.

  Cu certitudine, înscrierea paginii de aur în istoria ansamblului îi revine conducătorului artistic și prim-maestrului de balet Vladimir Curbet, cel care, timp de șase decenii la rând, a condus colectivul, aducând profesionalismul artiștilor la perfecțiune și contribuind enorm la afirmarea „JOC”-ului pe arena mondială” , a menționat președintele.

  Igor Dodon a reiterat faptul că a fost și în continuare va fi alături de acest faimos colectiv, acordând tot sprijinul necesar în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

  Cu prilejul Aniversării a 75-a de la fondarea Baletului Național „Joc” , pentru merite deosebite în dezvoltarea artei coregrafice, contribuţie la afirmarea valorilor naţionale şi succese remarcabile în activitatea de creaţie, președintele a înmânat distincții unui grup de artiști din cadrul colectivului.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Propunerile care au fost lansate, luni, de către Comitetul Politic Executiv al PSRM au fost discutate, în această seară, la ședința Consiliului Republican al...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a publicat extrasul documentului de înregistrare al Asociației Obștești "Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă", pe care o va conduce în continuare....

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că își depune mandatul de deputat pentru a se dedica intereselor naționale și pentru a avea mai mult...

  POLITICA

  Igor Dodon renunță la funcția de președinte al PSRM, dar și la mandatul de deputat. Anunțul de ultima oră a fost făcut de liderul...

  Copyright © 2021