Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a înmânat distincții artiștilor din cadrul colectivului „Joc”

  Astăzi, în contextul celebrării jubileului de 75 de ani de activitate a Baletului Național al Moldovei ”JOC” și cu prilejul marcării a 90 de ani din ziua nașterii regretatului maestru Vladimir Curbet, președintele țării Igor Dodon a participat la dezvelirea plăcii comemorative ”Vladimir Curbet” și inaugurarea, după renovare, a sălii mici de repetiții.

  În cadrul ceremoniei, care s-a desfășurat la sediul colectivului artistic, șeful statului a menționat importanța Ansamblului ”Joc” în promovarea culturii moldovenești și a imaginii Republicii Moldova peste hotare.

  „Timp de 75 de ani de activitate, de pe toate scenele lumii „Joc”-ul a prezentat publicului arta coregrafică, tradițiile și obiceiurile moldovenești, a fost expresia vieții și caracterului poporului nostru, devenind cartea de vizită a țării.

  Cu certitudine, înscrierea paginii de aur în istoria ansamblului îi revine conducătorului artistic și prim-maestrului de balet Vladimir Curbet, cel care, timp de șase decenii la rând, a condus colectivul, aducând profesionalismul artiștilor la perfecțiune și contribuind enorm la afirmarea „JOC”-ului pe arena mondială” , a menționat președintele.

  Igor Dodon a reiterat faptul că a fost și în continuare va fi alături de acest faimos colectiv, acordând tot sprijinul necesar în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

  Cu prilejul Aniversării a 75-a de la fondarea Baletului Național „Joc” , pentru merite deosebite în dezvoltarea artei coregrafice, contribuţie la afirmarea valorilor naţionale şi succese remarcabile în activitatea de creaţie, președintele a înmânat distincții unui grup de artiști din cadrul colectivului.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Fostul președinte al țării, Igor Dodon, cere organelor competente să inițieze o investigație detaliată, în urma incendiului produs în ograda casei sale. Într-o postare pe...

  Noutăţi

  S-a scumpit energia termică și pentru consumatorii din capitală. Astfel, beneficiarii de energie termică centralizată primită de la Termoelectrica vor plăti deja 2854 de...

  ECONOMIE

  Agentul termic în țară ar putea să se scumpească. Termoelectrica și CET Nord cere ANRE majorarea tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul...

  Noutăţi

  Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultima săptămână, pe teritoriul țării au fost înregistrate 2414 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 1400 mai...

  Copyright © 2021