Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a înmânat Diploma de Onoare a Președintelui unui grup de medici din Briceni (VIDEO)

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon continuie vizitele de lucru în țară. Astăzi, șeful statului a mers în două raioane din nordul Moldovei – Briceni și Edineț. Potrivit agendei, președintele țării va avea întrevederi cu autoritățile locale și cu agenți economici, se va familiariza cu situația din spitale și va vizita veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

  „Împreună cu Vitalie Lupașco, președintele raionului Briceni, și Vitalie Gorodinschi, primarul orașului, am discutat problemele social-economice din regiune, inclusiv cele legate de reabilitarea drumurilor, susținerea agriculturii. Am dat asigurări că autoritățile centrale acordă o atenție sporită dezvoltării multilaterale a raioanelor”, a scris președintele Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

  În continuare, șeful statului a mers la spitalul raional, unde s-a documentat cu situația epidemiologică. În instituția respectivă, cu o capacitate de 170 de paturi, la momentul de față, se tratează patru persoane infectate cu coronavirus. În raionul Briceni, numărul total al celor infectați cu coronavirus este de 18 persoane, doi pacienți au decedat.

  Președintele Igor Dodon a adresat mulțumiri personalului spitalului pentru eforturile enorme pe care le depun în combaterea răspîndirii virusului de tip nou și i-a informat despre decizia conducerii țării de a dubla salariile tuturor lucrătorilor medicali, precum și despre decretul pe care l-a semnat recent, prin care anul 2020 este declarat Anul Lucrătorului Medical. Mai mult, Igor Dodon a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de medici.

  SOCIAL

  Președintele țării, Igor Dodon, a promulgat, astăzi, pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului.

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu.

  ECONOMIE

  Programul prezidențial de industrializare a țării este în plină desfășurare. Premierul Ion Chicu a anunțat, luni, că odată cu aprobarea proiectelor pentru care Guvernul...

  ALEGEREA EDITORILOR

  “Acum exact 25 de ani, la 13 iulie 1995, Republica Moldova a semnat, la Strasbourg, documentele de aderare la Consiliul Europei, devenind oficial membru...

  Copyright © 2020