Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a îndemnat partenerii de dezvoltare, ca să delege observatori internaționali la alegerile prezidențiale din noiembrie

  Președintele țării, Igor Dodon a făcut un îndemn către partenerii de dezvoltare, atât din Est, cât și din Vest, ca să delege observatori internaționali la alegerile prezidențiale din noiembrie.

  Șeful statului a venit cu un astfel de mesaj după ședința din această dimineață cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

  În context, Igor Dodon a evidențiat că autoritățile moldovenești vor face tot ce este posibil ca să asigure un proces electoral corect, iar alegerile să fie libere și corecte. Președintele s-a adresat și potențialilor candidați la funcția de șef al statului, să dea dovadă de corectitudine în acțiuni.

  Începând de astăzi se pot înregistra grupurile de inițiativă privind colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

  Deocamdată și-au anunțat intenția de a participa la scrutinul prezidențial Andrei Năstase, din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Tudor Deliu, din partea Partidului Liberal Democrat, Maia Sandu, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Renato Usatîi, din partea formațiunii Partidul Nostru, Octavian Țâcu, din partea Partidului Unității Naționale etc.

  Actualul președinte al țării, Igor Dodon urmează să anunțe decizia dacă va candida în următoarele zile.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețsov.

  POLITICA

  Fracțiunea parlamentară a PSRM și-a stabilit prioritățile pentru următoarele ședințe ale Legislativului. În ședința de astăzi a fracțiunii, la care a participat și președintele...

  POLITICA

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare de la noul Ambasador agreat al Austriei în țara noastră, E.S. Stella Avallone.

  Copyright © 2020