Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a înmânat înalte distincții de stat la patru colective din municipiul Chișinău

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înmânat înalte distincții de stat la patru colective din municipiul Chișinău, în conformitate cu decretele semnate anterior.

  Astfel, pentru merite deosebite în dezvoltarea muzeologiei, contribuţie la păstrarea patrimoniului cultural național și activitate expozițională prodigioasă, am conferit Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală – „Ordinul de Onoare”, conform decretului semnat în anul 2019. Istoria muzeului începe în anul 1889 și este cel mai vechi muzeu din Republica Moldova. Deţine un patrimoniu de circa 135 mii de piese și o valoroasă bibliotecă științifică, care are peste 41 500 de volume, inclusiv o importantă colecție de carte rară.
  În semn de profundă apreciere a meritelor deosebite în asigurarea legalității, ordinii și securității publice și contribuție la asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităților, am conferit Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a Inspectoratului General al Poliției al MAI, Ordinul „Ștefan cel Mare”, conform decretului semnat în 2017. Direcţia de Poliţie respectivă întruneşte în componenţa sa 5 inspectorate de poliţie, 2 subdiviziuni de front, 5 subdiviziuni specializate și 10 subdiviziuni cu misiuni de suport, în cadrul cărora activează 1589 de angajaţi cu statut special.
  De asemenea, pentru dezvoltarea și promovarea muzicii simfonice, contribuţie remarcabilă la păstrarea tezaurului cultural, am conferit Orchestrei Naționale Simfonice a Companiei „Teleradio-Moldova” – „Ordinul Republicii”, în conformitate cu decretul semnat în anul curent. Orchestra Națională Simfonică a fost creată în 1989 și susține anual circa 30-35 de concerte simfonice și de cameră, popularizând astfel arta muzicală atât în țară, cât și peste hotare.
  Am oferit „Ordinul de Onoare” bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea biblioteconomiei, pentru contribuţie substanţială la salvgardarea patrimoniului naţional documentar şi succese în consolidarea colaborării interbibliotecare. Decretul de conferire a distincției a fost semnat în anul 2019. Biblioteca deţine o colecţie enciclopedică de 244 551 documente pe diferite suporturi și este frecventată anual de circa 11 000 de utilizatori.
  Șeful statului a mulțumit tuturor pentru munca și sacrificiul depus în activitatea de zi cu zi, urându-le succes și perseverență în continuare.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ECONOMIE

  La finele lunii septembrie 2022, în Republica Moldova se atestau 684 de staţii de alimentare cu produse petroliere (benzină, motorină şi gaz lichefiat), arată...

  ECONOMIE

  Monitorul Oficial de vineri, 2 decembrie, a publicat decizia Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu privire la majorarea...

  Noutăţi

  Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală...

  ECONOMIE

  Moldovenii vor achita aproape 6 lei pentru energia electrică. ANRE a stabilit tariful de 5,91 lei kw/h pentru consumatorii Premier Energy. Creșterea este de 24%...

  Copyright © 2021