Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a discutat cu fracțiunea municipală a PSRM subiecte ce țin de dezvoltarea municipalității

  Astăzi a avut loc ședința fracțiunii municipale a PSRM, la care a paticipat Președintele PSRM Igor Dodon și Primarul Chișinăului Ion Ceban. Participanții la ședință au abordat mai multe subiecte ce țin de municipalitate și proiectele de infrastructură, inițiate de Partidul Socialiștilor.

  De asemenea, a fost examinată agenda de lucru pentru următoarea perioadă de timp, dar și realizarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a capitalei.

  La solicitarea primarului general și a fracțiunii socialistilor din CMC s-a decis ca fracțiunea parlamentară a PSRM să înainteze modificări  la legislație care ar contribui la distribuirea resurselor financiare pentru municipiu de la bugetul național în modul adecvat și restabilirea echității financiare față de capitală.

  În mod separat s-a vorbit despre pregătirea municipalității către Sărbătorile Pascale. Participanții au fost unanimi în opinia că toate acțiunile întreprinse în acest sens trebuie să asigure evitarea cazurilor de infectare cu COVID-19.

  Totodată, având în vedere numărul mare de solicitări din partea locuitorilor capitalei de a fi vaccinați cu Sputnic V, consilierii au discutat despre posibilitățile de imunizare a locuitorilor orașului  Chișinău cu acest vaccin.

  Pe final, participanții au salutat schimbările vizibile ce au loc în Chișinău grație fracțiunii municipale a PSRM și primarului general, Ion Ceban, subliniind  importanța continuării inițiativelor de îmbunătățire a calității vieții locuitorilor capitalei.

  socialistii.md

  Facebook

  Noutăţi

  Fostul președinte al țării, Igor Dodon a anunțat că a fost ieri la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință demersul procurorului...

  Noutăţi

  Un cetățean al Republicii Moldova, care a revenit în țară la 15 august din orașul Paris, a fost diagnosticat astăzi cu variola maimuței. Potrivit Agenției Naționale...

  ECONOMIE

  Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință valabile pentru miercuri, 17 august. Astfel, prețul pentru un litru...

  ECONOMIE

  Prin majorarea ratei de bază de către Banca Națională a Moldovei sunt descurajate împrumuturile, inclusiv cele investiționale. O spune expertul în politici economice la...

  Copyright © 2021