Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a discutat cu fracțiunea municipală a PSRM subiecte ce țin de dezvoltarea municipalității

  Astăzi a avut loc ședința fracțiunii municipale a PSRM, la care a paticipat Președintele PSRM Igor Dodon și Primarul Chișinăului Ion Ceban. Participanții la ședință au abordat mai multe subiecte ce țin de municipalitate și proiectele de infrastructură, inițiate de Partidul Socialiștilor.

  De asemenea, a fost examinată agenda de lucru pentru următoarea perioadă de timp, dar și realizarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a capitalei.

  La solicitarea primarului general și a fracțiunii socialistilor din CMC s-a decis ca fracțiunea parlamentară a PSRM să înainteze modificări  la legislație care ar contribui la distribuirea resurselor financiare pentru municipiu de la bugetul național în modul adecvat și restabilirea echității financiare față de capitală.

  În mod separat s-a vorbit despre pregătirea municipalității către Sărbătorile Pascale. Participanții au fost unanimi în opinia că toate acțiunile întreprinse în acest sens trebuie să asigure evitarea cazurilor de infectare cu COVID-19.

  Totodată, având în vedere numărul mare de solicitări din partea locuitorilor capitalei de a fi vaccinați cu Sputnic V, consilierii au discutat despre posibilitățile de imunizare a locuitorilor orașului  Chișinău cu acest vaccin.

  Pe final, participanții au salutat schimbările vizibile ce au loc în Chișinău grație fracțiunii municipale a PSRM și primarului general, Ion Ceban, subliniind  importanța continuării inițiativelor de îmbunătățire a calității vieții locuitorilor capitalei.

  socialistii.md

  Facebook

  SOCIAL

  Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a transmis sincere felicitări prim-ministrului Republicii Armenia, președintele Partidului „Contractul Civil”, Nikol Pashinyan, cu ocazia aniversării...

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Maicii Domnului - numită în popor „Sfânta Maria Mică”. Aceasta este prima mare sărbătoare din anul bisericesc fiind celebrată...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a adresat felicitări Partidului Politic „Edinaia Rossia” din Federația Rusă cu ocazia victoriei în alegerile pentru...

  Copyright © 2021