Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a descris scenariul pesimist, dacă Maia Sandu va deveni președinte: Blocaj și haos!

  Blocaj și haos! Astfel a descris Igor Dodon situația din țară după alegerile din 15 noiembrie, dacă Maia Sandu va deveni președinte. În cadrul unui interviu pentru postul de televiziune REN Moldova, Igor Dodon a explicat că fără o susținere a majorității parlamentare și fără o bună conlucrare cu Guvernul, Președintele nu are pârghii de a conduce țara.

  „Dacă Maia Sandu va deveni președinte, ea nu va avea susținerea majorității parlamentare. Ce va dori să facă Maia Sandu? Să demită Guvernul. Cum să o facă, are nevoie de 51 de voturi în Parlament pe care nu le are și nu va avea. Se începe un conflict între Președinție, pe de o parte, și Parlament cu Guvern, pe de altă parte. Aici situația se destabilizează, asta înseamnă că noi în plină iarnă putem rămâne fără buget, fără proiecte. Această destabilizare durează vreo 5-6 luni, după care  Parlamentul va merge la Curtea Constituțională sau președintele va fi nevoit să cedeze în fața Parlamentului și a Guvernului”, a declarat Igor Dodon.

  Igor Dodon a mai explicat că parlamentul nu poate fi dizolvat fără votul socialiștilor, iar în cazul unor alegeri anticipate, crearea majorității parlamentare în noul Legislativ fără PSRM este imposibilă.

  „Declarația Maiei Sandu că nu se va așeza la discuții cu Dodon demonstrează că ea este un politician miop, care isteric lansează tot felul de comentarii”, a mai spus Dodon.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat cetățenilor din toată țara, în contextul stării de urgență în sectorul energetic și al crizei sanitare.

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, evită să discute cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre criza gazelor naturale. Despre aceasta deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor,...

  POLITICA

  Fostul prim-ministru al RM, Ion Chicu susține că, de când Maia Sandu a "scos țara din izolare", costurile împrumuturilor interne au crescut de aproape...

  POLITICA

  După revelion, tariful la gazele naturale ar putea fi și mai mari. În situația creată, trebuie urgent de negociat cu Federația Rusă, iar conducerea...

  Copyright © 2021