Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din Dereneu

  În cadrul vizitei în raionul Călărași, Președintele Igor Dodon a depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din localitatea Dereneu.

  Ulterior, șeful statului a vizitat veteranul de război, Gurschi Mihail din satul Dereneu care a ajuns la venerabila vîrstă de 95 de ani. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a participat la luptele pentru eliberarea Poloniei, Ungariei și a orașului Berlin.

  Președintele Igor Dodon l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei care a fost marcată recent și i-a înmînat cea mai înaltă distincție a țării – Ordinul Republicii. Președintele Igor Dodon i-a urat multă sănătate și bucurii.

  Ulterior, președintele țării a mers la Mănăstirea Hîrbovăţ care a fost întemeiată în anul 1730 de către boierul Constantin Carpuz. Aici, pe parcursul a jumate de an, se păstrează vestita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului – „Gîrboviţa”, dăruită în anul 1790 de către soţia colonelului rus, Nicolae Albaduev.

  Președintele țării l-a felicitat pe starețul mănăstirii, Arhimandritul Spiridon precum și pe călugări cu prilejul sărbătorii „Înălțarea Domnului” care este prăznuită astăzi.

  „Le-am dorit sănătate, liniște sufletească și ajutorul Domnului în toate”, a spus Igor Dodon.

  Starețul Mănăstirii i-a comunicat președintelui că slujitorii mănăstirii și credincioșii care vin aici să se roage, respectă toate recomandările și indicațiile date de autorități vizavi de măsurile de protecție și prevenire a infectării și a transmiterii COVID-19.

  Facebook

  POLITICA

  Fostul președinte Igor Dodon consideră că în Republica Moldova s-a creat o situație în care nu există niciun element și nicio condiție caracteristică unui...

  Noutăţi

  Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova, a contestat la Judecătoria Chișinău procesul verbal prin care a fost amendat cu 9.000 de lei pentru...

  SOCIAL

  La 29 mai curent, în comuna Dereneu, raionul Călărași, a avut loc cea de-a II-a Ediție a "Festivalului Dansului Popular Moldovenesc", la care au...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primarul general, Ion Ceban, alături de membrii delegației de la Primăria Chișinău, aflați în vizită la Sankt Petersburg și de conducerea orașului, a depus...

  Copyright © 2021