Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din Dereneu

  În cadrul vizitei în raionul Călărași, Președintele Igor Dodon a depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din localitatea Dereneu.

  Ulterior, șeful statului a vizitat veteranul de război, Gurschi Mihail din satul Dereneu care a ajuns la venerabila vîrstă de 95 de ani. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a participat la luptele pentru eliberarea Poloniei, Ungariei și a orașului Berlin.

  Președintele Igor Dodon l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei care a fost marcată recent și i-a înmînat cea mai înaltă distincție a țării – Ordinul Republicii. Președintele Igor Dodon i-a urat multă sănătate și bucurii.

  Ulterior, președintele țării a mers la Mănăstirea Hîrbovăţ care a fost întemeiată în anul 1730 de către boierul Constantin Carpuz. Aici, pe parcursul a jumate de an, se păstrează vestita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului – „Gîrboviţa”, dăruită în anul 1790 de către soţia colonelului rus, Nicolae Albaduev.

  Președintele țării l-a felicitat pe starețul mănăstirii, Arhimandritul Spiridon precum și pe călugări cu prilejul sărbătorii „Înălțarea Domnului” care este prăznuită astăzi.

  „Le-am dorit sănătate, liniște sufletească și ajutorul Domnului în toate”, a spus Igor Dodon.

  Starețul Mănăstirii i-a comunicat președintelui că slujitorii mănăstirii și credincioșii care vin aici să se roage, respectă toate recomandările și indicațiile date de autorități vizavi de măsurile de protecție și prevenire a infectării și a transmiterii COVID-19.

  Facebook

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a prezentat schița de proiect privind construcția muzeului „Grigore Vieru”. Edilul anunță că schița de proiect privind restaurarea muzeului, urmează...

  SOCIAL

  Edilul capitalei Ion Ceban a depus flori în această dimineață la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt. Primarul a scris pe pagina sa de...

  POLITICA

  Maia Sandu nu își va asuma guvernarea, deoarece știe că nu va face față. Declarația a fost făcute de către Igor Dodon la postul...

  SOCIAL

  Președintele țării, Igor Dodon, își continue vizitele în teritoriu. Astăzi șeful statului se află în sudul țării, în raioanele - Taraclia, Vulcănești, Ceadîr Lunga...

  Copyright © 2021