Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban cere ca în școli să fie respectate toate normele pandemice

  Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de evoluția cazurilor de pandemie în instituțiile de învățământ din capitală. Edilul a precizat că să se ia măsuri, astfel, ca toți copiii să învețe în condiții bune.

  În 150 de instituții de învățământ primar și secundar municipale săptămâna trecută au fost înregistrate 132 cazuri active de COVID-19 în rândul elevilor, inclusiv 38 cazuri noi.

  În rândul angajaților au fost înregistrate 93 cazuri active, inclusiv cadre didactice 74. Din numărul total de cazuri active COVID-19 înregistrate în rândul angajaților, 26 sunt cazuri noi. În carantină au fost plasați 1495 elevi și 74 angajați.

  Au fost plasați în autoizolare elevii din 39 clase, dintre care 11 clase primare, 13 clase gimnaziale, 15 clase liceale, din 24 de instituții.

  Au revenit din autoizolare, cu începere din 06 noiembrie elevii din 23 clase.

  În grădinițe, în rândul copiilor a fost înregistrat 1 caz activ de COVID-19. În autoizolare au fost plasați 175 copii din 4 grupe. În rândul cadrelor didactice au fost înregistrate 22 cazuri active, inclusiv 8 cazuri noi de îmbolnăvire săptămâna trecută.

  În autoizolare au fost plasați 19 educatori. În rândul cadrelor nedidactice au fost înregistrate 12 cazuri active, inclusiv 5 cazuri noi de îmbolnăvire. În autoizolare au fost plasate 7 cadre nedidactice. Instituții de învățământ general închise în carantină în municipiu nu sunt.

  Ion Ceban a solicitat ca să responsabilii să nu economisească nimic în lupta cu pandemia, asta după ce Primăria Chișinău a investit câteva milioane de lei în acest sens.

  ionceban.md

  Facebook

  Noutăţi

  Un tată și-a aruncat copilul doar de 3 luni peste geam dintr-un bloc de locuit de pe strada Alba Iulia din capitală. Pruncul a...

  Noutăţi

  La intersecția străzilor Decebal și Dacia din sectorul Botanica al capitalei au loc lucrări de amenajare a unui teren de joacă. În aceeași zonă...

  Noutăţi

  Circa 50% dintre chișinăuieni sunt vaccinați împotriva COVID-19 cu primele două doze, iar 23% cu doza booster. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful...

  SOCIAL

  Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de refugiați din sectorul Botanica al capitalei, a anunțat Boris Gîlcă, șeful Direcției generale asistență...

  Copyright © 2021