Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a comentat intenția UE de a lucra în Moldova doar cu o “guvernare curată”

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a susținut opinia lui Dmitrii Kalak, redactor-șef la ziarul economic săptămânal „Logos-Press”, cu privire la declarația că Uniunea Europeană intenționează să lucreze doar cu o “guvernare curată”.

  „Toate acestea ar putea fi înțelese și acceptate dacă în perioada în care a fost comisă frauda bancară, majoritatea„ pro-europeană” din parlamentul moldovenesc și mai multe guvernări nu s-ar bucura de încrederea necondiționată și de patronajul Bruxelles-ului.

  Dar toată lumea înțelege perfect că, fără participarea directă a oamenilor din cele mai înalte birouri ale parlamentului și guvernului, „furtul miliardului” ar fi fost imposibil.

  Se pare că atunci UE a trâmbițat despre „povestea de succes” din Moldova, iar cetățenii țării, între timp, au privit cu nedumerire cum impostorii de la guvernare au luat bunurile bancare”, a scris Dmitrii Kalak.

  Igor Dodon a adăugat: „Personal, sunt sigur că dacă acești deputați, la care dl ambasador se referă ca figurând în raportul Kroll (apropo, Filip și alții sunt și ei acolo), ar susține așa-numitul partid pro-european și pe Maia Sandu, ei ar forma o majoritate parlamentară situațională, la fel ca în iulie anul trecut, când toți împreună au votat în parlament și au încercat să demită guvernul Chicu … atunci partenerii de dezvoltare occidentali ar tăcea și nu ar fi îngrijorați de nimic.

  Într-adevăr există duble standarde?

  Nu poate fi! Este imposibil într-o societate europeană democratică civilizată.

  Fiu de cățea … dar fiul nostru de cățea. Ne-am confruntat cu această situație de mai multe ori în Moldova din 2009 până în 2019”, a conchis Igor Dodon.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  ”Cineva mizează pe scenariul numărul patru care ar fi revoluție, maidan, haos. La astfel de scenarii cheamă unii actori care sunt în afara Parlamentului...

  POLITICA

  Ex-președintele țării, Igor Dodon, rămâne a fi cea mai influentă persoană din Republica Moldova. De această părere este majoritatea experților, care a participat la...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, propune ca disputele politice și discuțiile despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate să fie înghețate până la imunizarea a o treime...

  SOCIAL

  Instituțiile statului și politicienii trebuie să-și consolideze puterile pentru a lupta cu epidemia provocată de COVID-19. Apelul a fost făcut de către președintele PSRM,...

  Copyright © 2020