Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău

  Igor Dodon a fost decorat cu Medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, care a fost instituită de Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko. Medalia a fost înmânată în cadrul unei întrevederi de lucru cu Ambasadorul Republicii Belarus Anatolii Kalinin.

  „Ambasadorul Republicii Belarus mi-a înmânat Medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, care a fost instituită anul curent de Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko. Medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei. Am fost decorat cu medalia respectivă în semn de recunoaștere deosebită a meritelor – în special, pentru inițiativa mea de a instala în orașul Minsk, monumentul lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, originar din Moldova, dar și pentru restaurarea a zeci de complexe memoriale militare”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

  Oficialii au examinat mai multe chestiuni legate de interacțiunea dintre cele două țări în cele mai importante domenii. Președintele Igor Dodon a menționat dialogul productiv dintre Moldova și Belarus la nivelul conducerii de vârf, ținând cont de schimbul intensiv de vizite la nivel de șefi de stat și de guvern, precum și cooperarea activă pe platformele CSI, Uniunii Economice Eurasiatice și ale altor organizații internaționale.

  Totodată, s-a constatat în ultimii ani scăderea schimbului de comerț̦ reciproc, de la 225 milioane de dolari în anul 2017 până la 212 milioane în anul 2019, inclusiv diminuarea indicatorilor privind exporturile de mărfuri moldovenești pe piața belarusă și creșterea importurilor din Belarus.

  În lunile ianuarie-septembrie 2020, schimbul de comerț a constituit 130 milioane de dolari, dintre care exporturile moldovenești au însumat 48 de milioane. În legătură cu aceasta, părțile au subliniat importanta realizării depline a potențialului de cooperare în domeniul agroalimentar, de încheiere și realizare a contractelor pe termen lung pentru livrarea produselor din legume și fructe din Moldova pe piața belarusă.

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, participă la Marșul Victoriei din centrul Capitalei. În timpul marșului, Dodon a declarat...

  SOCIAL

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat pe veteranul Pavel Gladcov cu ocazia aniversării zilei de naștere:

  POLITICA

  Scoaterea la rampă a lui Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, se face cu scopul de a distrage atenția de la...

  Copyright © 2020