Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele Uniunii Interparlamentare

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Uniunii Interparlamentare, Gabriela Cuevas Barron, care se află în Republica Moldova cu o vizită oficială. Igor Dodon a salutat oaspetele în Republica Moldova și a apreciat cooperarea acestei organizații cu Parlamentul și alte structuri de stat ale țării noastre.

  „Am pledat pentru intensificarea contactelor la nivel parlamentar în mai multe domenii de interes reciproc”, a scris președintele pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
  Totodată, reieșind din faptul că Gabriela Cuevas Barron reprezintă Mexicul, șeful statului a reiterat importanța dinamizării relațiilor bilaterale cu țara respectivă, întru binele popoarelor noastre.
  Referindu-se la alegerile prezidențiale din Moldova, președintele Igor Dodon a subliniat interesul țării noastre pentru desfășurarea acestui scrutin în strictă conformitate cu standardele internaționale, cu legislația Republicii Moldova și cu o participare cât mai largă a observatorilor internaționali.
  Menționăm că Uniunea Interparlamentară este o organizație internațională a parlamentelor și reprezintă un forum parlamentar pentru pace, cooperare între popoare și democrație. Organizația se axează pe cinci domenii de bază: democraţia reprezentativă, pacea şi securitatea internaţională, dezvoltarea durabilă, drepturile omului şi dreptul internațional umanitar, femeile în viața politică. Gabriela Cuevas Barron a fost aleasă Președinte al UIP în octombrie 2017, pentru un mandat de 3 ani.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon și-a încheiat campania electorală acasă, în sânul familiei. Candidatul independent le-a mulțumit celor dragi pentru că l-au susținut în această perioadă.

  SOCIAL

  Igor Dodon susține că deocamdată nu a decis în ce țară va efectua prima sa vizită oficială, după ce va obține victoria la alegerile...

  POLITICA

  Ministerul Justiției va contesta decizia în cazul judecătorilor din dosarul „Laundromat”, care au fost repuși recent în funcție. Despre aceasta Igor Dodon a declarat...

  POLITICA

  În 2021, va fi lansată o reformare fără precedent a sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul unei...

  Copyright © 2020