Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu președintele raionului Dubăsari (VIDEO)

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari.

  Oficialii au discutat mai multe chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a regiunii, inclusiv despre reabilitarea drumurilor, renovarea unor obiecte sociale și instituții de învățămînt, despre problemele din agricultură.

  În mod special interlocutorii s-au axat pe situația din satele Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi, care sînt situate pe malul stîng al Nistrului și care practic s-au pomenit rupte de restul teritoriului Republicii Moldova, după ce administrația transnistreană a instituit și ulterior a prelungit pînă la 15 iunie regimul stării de urgență.

  Locuitorii satelor respective sînt nevoiți să folosească bacul plutitor peste Nistru, întrucît drumul care unește aceste patru localități cu malul drept al Nistrului trece printr-un segment al teritoriului transnistrean și, la momentul dat, este blocat de către structurile transnistrene. Bacul plutitor nu face față fluxului de transport auto și în consecință, oamenii sînt nevoiți să stea în rînd aici din noapte.

  „I-am comunicat dlui Filipov că intenționez să discut această situație cu conducerea Transnistriei, ca să identificăm soluții pentru simplificarea circulației pasagerilor din satele raionului Dubăsari”, a conchis șeful statului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  SOCIAL

  Tradițional, de Bobotează, fostul șef al statului, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, s-a scufundat în apa rece ca gheața.

  SOCIAL

  Astăzi, în ziua marii sărbători Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, Igor Dodon a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.

  POLITICA

  Atacul asupra judecătorilor și avocaților, acțiunile magistraților Curții Constituționale (CC), toate acestea reprezintă pași spre instaurarea unui regim dictatorial. De această părere este președintele...

  Copyright © 2021