Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu noul director al Casei-muzeu „A. Pușkin” din Chișinău (VIDEO)

  Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Vadim Drelinschi, noul director al Casei-muzeu „A. Pușkin” din Chișinău. La întrevedere a participat și consilierul municipal, Alexandr Odințov.

  Interlocutorii au discutat diverse chestiuni curente legate de buna funcționare a acestui obiectiv cultural-istoric unic.

  În prezent, scopul principal este efectuarea cât mai curând posibil și calitativă a lucrărilor de reparație și de restaurare a complexului muzeal, finalizarea cărora este planificată pentru luna septembrie, când vom marca 200 de ani din ziua când a fost exilat în Basarabia marele poet rus.

  „Am promis că voi acorda susținere Casei-muzeu, care este și o importantă verigă de legătură între popoarele și culturile Moldovei și Rusiei”, a spus Igor Dodon.

  În context, președintele Igor Dodon a salutat înțelegerea la care s-a ajuns recent dintre Casa-muzeu din Chișinău cu cea din Sankt Petersburg. Potrivit șefului statului, colegii din capitala de nord a Rusiei au promis că vor acorda asistența necesară în acest sens.

  SOCIAL

  Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată la Președinție, Igor Dodon a înmînat înalte distincții de stat unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova,...

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis sincere felicitări omologului său belarus, Alexandr Lukașenko, cu ocazia victoriei în cadrul alegerilor prezidențiale!

  POLITICA

  Șeful statului Igor Dodon a salutat astăzi, după ședința avută cu premierul și speakerul Parlamentului, decizia Curții Constituționale de săptămâna trecută potrivit căreia președintele...

  POLITICA

  Situația dificilă din agricultură, provocată de seceta din ultimele luni, va fi discutată în această săptămână, la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Președintele Igor...

  Copyright © 2020