Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a avut o întrevedere cu un grup de cineaști

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu un grup de cineaști profesioniști din țara noastră.

  Valeriu Jereghi, regizor, producător, ex-director al Centrului Național al Cinematografiei a relatat despre realizările înregistrate în ultimii ani pe dimensiunea producției de film autohton, apreciată cu premii la diferite Festivaluri specializate prestigioase din lume, dar și despre problemele existente în domeniu.

  Reprezentanții comunității cinematografice s-au arătat încrezători în viitorul industriei cinematografice autohtone, în care se conturează mai multe coproducții internaționale.

  Totodată, oamenii de cultură au remarcat necesitatea creării unui centru de producție cinematografică și difuzare a filmelor în Republica Moldova, care să întrunească toate condițiile necesare producerii calitative de film.

  Șeful statului s-a pronunțat pentru dezvoltarea artelor în țara noastră și a manifestat deschidere în vederea întreprinderii unor acțiuni concrete menite să contribuie la rezolvarea problemelor existente în domeniul cinematografiei. Igor Dodon consideră că această industrie ar putea nu doar să suplinească considerabil bugetul de stat, dar și să aducă plusvaloare imaginii țării noastre peste hotare.

  președinție.md

  Facebook

  POLITICA

  Politologul Bogdan Țîrdea a comentat pe rețelele de socializare intensificarea atacurilor opoziției asupra Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.

  POLITICA

  Oamenii vor ca președintele țării să fie alături de ei, pe cetățeni nu-i interesează să dea jos pe cineva, ci îi interesează apa, drumurile,...

  SOCIAL

  Blocarea străzilor cu tractoarele nu este o soluție pentru situația dezastruoasă în agricultură, iar cei care acum fac politică, în special Maia Sandu și...

  Copyright © 2020