Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a avut o discuție în format videoconferință cu Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse (VIDEO)

  Președinte Igor Dodon a menționat că în cadrul discuției a abordat un spectru larg de subiecte legate de interacțiunea dintre țările noastre în cadrul parteneriatului strategic. De asemenea, a constatat cu satisfacție dinamica în creștere continuă a relațiilor bilaterale, în pofida crizei pandemice.

  „Am acordat o atenție sporită unor teme de actualitate. Astfel, la 1 octombrie, va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus în format de teleconferință, iar la 2 octombrie, se va desfășura ședința Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică în format videoconferință”, a menționat șeful statului pe pagina sa de facebook.

  De asemenea, a discutat cu Președintele Federației Ruse despre evoluția negocierilor privind obținerea de către Republica Moldova a împrumutului rus în valoare de 200 mil. de euro.

  „Totodată, am abordat chestiuni ce țin de semnarea unui acord cu privire la protecția socială, de acordare a asistenței umanitare din partea Federației Ruse pentru achiziția a 20 mii de tone de motorină pentru producătorii agricoli din Moldova. În acest scop, partea rusă este dispusă să ofere 500 milioane de ruble, iar prima tranșă ar putea fi transferată în zilele următoare”.

  În continuare, șeful statului a reiterat interesul părții moldovenești pentru procurarea vaccinului rus împotriva coronavirusului, după ce acesta va trece toate etapele de testare și va obține autorizația Organizației Mondiale a Sănătății.

  „În altă ordine de idei, am solicitat conducerii Federației Ruse să permită studenților din Republica Moldova, care învață în Rusia, să se prezinte la locul de studii. În context, m-am adresat omologului rus să examineze posibilitatea de a relua traficul aerian și feroviar dintre țările noastre. Am convenit că pe marginea înțelegerilor la care am ajuns, în cel mai scurt timp va avea loc o discuție telefonică între prim-miniștrii ambelor state”, a declarat președintele.

  Facebook

  SOCIAL

  Igor Dodon a adresat astăzi un mesaj de felicitare Postului Național "Radio Moldova" cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la fondare.

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că Igor Dodon este cel mai potrivit pentru funcția de președinte de țară, pentru că el are toate elementele cheie pentru...

  POLITICA

  Profesionist și un lider adevăr – astfel îl caracterizează Ion Ceban pe Igor Dodon, care candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova.

  POLITICA

  În ajunul alegerilor prezidențiale, candidatul independent Igor Dodon a făcut un apel către cetățeni. În primul rând, Dodon a îndemnat toți alegătorii să meargă...

  Copyright © 2020