Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a discutat cu ambasadorul Chinei despre acordarea unui lot de vaccin împotriva COVID-19

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o discuție în format de videoconferință cu E.S. Zhang Yinghong, Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

  Oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun.

  În mod special, interlocutorii au subliniat necesitatea realizării vizitei de stat a Președintelui Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, planificată, inițial, pentru finele lunii martie curent, dar amânată din cauza pandemiei.

  Mai mult, demnitarii au reiterat interesul reciproc față de organizarea acestei vizite, în cadrul căreia urmează a fi semnate acorduri bilaterale importante, ce vor conduce la consolidarea semnificativă a cooperării moldo-chineze.

  În contextul luptei comune împotriva răspândirii în continuare a COVID-19, președintele Igor Dodon a exprimat recunoștință conducerii Chinei pentru ajutorul permanent acordat țării noastre sub formă de livrări a diferite mijloace de protecție, dar și de echipament medical, inclusiv în cadrul programelor de caritate.

  Totodată, șeful statului a fost informat că la momentul actual în China se desfășoară faza finală a testelor clinice pentru vaccina împotriva coronavirusului, care ar putea fi lansată până la sfârșitul anului 2020. În legătură cu aceasta, oficialii au discutat posibilitatea de acordare a vaccinelor pentru cele mai vulnerabile categorii de cetățeni ai Republicii Moldova.

  Facebook.com

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, cu care...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu fracțiunea parlamentară a PSRM, în cadrul căreia a făcut un schimb...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a făcut o altă remarcă privind noua componență a Consiliului Suprem de Securitate. El a menționat...

  POLITICA

  Cei mai mulți moldoveni au încredere în Igor Dodon și Maia Sandu. Datele sunt prezentate în sondajul Vox Populi – ianuarie 2021 ”Anul 2020...

  Copyright © 2020