Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a anunțat temele de bază pe care se vor concentra autoritățile până la sfârșit de an

  Președintele Igor Dodon a anunțat patru teme de bază, pe care se vor concentra autoritățile până la sfârșit de an. Acestea au fost enumerate la începutul emisiunii “Președintele răspunde”, care astăzi are un format special, cu jurnaliști de la majoritatea redacțiilor din țară.

  Potrivit șefului statului, autoritățile vor depune efort în continuare pentru a lupta cu pandemia de COVID-19, care în toată lumea are o evoluție negativă. Igor Dodon regretă că s-au păstrat mai multe restricții până la sfârșitul verii, dar acestea sunt decise luând în calcul datele statistice privind cazurile noi de coronavirus.

  Un alt domeniu, asupra căruia se vor concentra autoritățile, este cel social. E vorba, potrivit președintelui țării, Igor Dodon, de salarii, pensii și alt gen de suport din partea statului, care ar trebui să crească.

  Alt domeniu, prioritar pentru autorități, este cel economic, inclusiv suportul pentru agricultură. Potrivit șefului statului, guvernul ar trebui să vină cu un suport pentru agricultori, în valoare de câteva miliarde de lei, bani care ar putea veni de la Fondul Monetar Internațional.

  Important vor fi și alegerile prezidențiale, planificate pentru luna noiembrie, afirmă președintele Igor Dodon. În acest context, șeful statului a criticat faptul că unele partide au lansat deja campania electorală, înainte ca să fie anunțată perioada electorală. La fel, președintele a criticat comportamentul de luni, la ședința Parlamentului, a unor politicieni din opoziție, care „au întrecut limitele” și au creat haos.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Alegerile din 21 noiembrie la Bălți nu înseamnă doar o luptă pentru funcția de primar, dar semnifică și un pas de eliberare a Moldovei...

  POLITICA

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu acțiunile iresponsabile ale noii guvernări și consecințele devastatoare ale acestora.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de apreciere și admirație de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Liderul socialiștilor menționează...

  Copyright © 2021