Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a anunțat decizia PSRM privind votarea guvernului Grosu

  PSRM nu va vota pentru Igor Grosu la funcția de premier, care este un candidat fake al Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut de președintele formațiunii, Igor Dodon, după ședința Executivului Politic și a fracțiunii deputaților socialiști. Potrivit lui Dodon, PSRM și majoritatea parlamentară are deja înaintat un candidat real și competent, Vladimir Golovatiuc, care întrunește toate condițiile politice și constituționale pentru a fi votat.

  „Igor Grosu este un candidat fake, așa cum a fost și candidatul zero Gavriliță. Amândoi sunt actori într-o farsă politică, sunt oameni folosiți cu cinism de președintele țării în experimentele sale politice. Maia Sandu a spus clar: vrea alegeri anticipate în pandemie”, a spus Dodon.

  Liderul PSRM susține că Grosu intenționează să demisioneze în scurt timp sub diferite pretexte ca să se ajungă mai rapid la anticipate.

  „Candidații de azi nu vor să fie votați, nici ei, nici șefa lor, iar dacă accidental vor fi votați, nu vor face nimic pentru oameni, vor căuta în continuare soluții să declanșeze anticipatele cât mai rapid, în loc să rezolve criza prin care trece țara”, a menționat socialistul.

  Un alt motiv pentru care PSRM nu va vota este acela că Grosu pledează pentru o carantină severă, pentru închiderea forțată a oamenilor în case și blocarea economiei.

  „Dacă șefa le-a spus că trebuie lockdown, ei ascultă orbește, vor închide țara, se vor închide și ei în Guvern și vor aștepta să treacă criza singură, pregătindu-se de anticipate”, a notat Dodon.
  Președintele PSRM susține că socialiștii nu pot vota pentru candidatul fake Grosu, pentru că aceasta ar însemna o uriașă iresponsabilitate față de cetățeni. Dodon susține că, politic, pentru PSRM este convenabil să susțină candidatul Maiei Sandu, care va demonstra doar incompetență la Guvern, care va aduce țara în moarte clinică.

  „PSRM nu vrea să procedeze ca PAS, noi nu vrem să facem jocuri, tot ce vrem este un guvern competent pentru o perioadă scurtă, care să scoată țara din criză, apoi să mergem la anticipate și să lăsăm cetățenii să decidă cine a fost responsabil și cine nu”, a spus Igor Dodon.

  Președintele PSRM a mai remarcat că Igor Grosu nu poate fi votat pentru că în Guvernul Filat, împreună cu Maia Sandu, a susținut închiderea școlilor din sate. Grosu a încercat să dezbine Moldova pe criterii etnice, numindu-i separatiști pe cetățenii moldoveni din stânga Nistrului și blocând accesul lor la secțiile de votare. Totodată, Grosu, la fel ca și șefa sa, Maia Sandu, nu are nicio reținere în încălcarea prevederilor constituționale.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  ECONOMIE

  La finele lunii septembrie 2022, în Republica Moldova se atestau 684 de staţii de alimentare cu produse petroliere (benzină, motorină şi gaz lichefiat), arată...

  ECONOMIE

  Monitorul Oficial de vineri, 2 decembrie, a publicat decizia Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu privire la majorarea...

  Noutăţi

  Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală...

  ECONOMIE

  Moldovenii vor achita aproape 6 lei pentru energia electrică. ANRE a stabilit tariful de 5,91 lei kw/h pentru consumatorii Premier Energy. Creșterea este de 24%...

  Copyright © 2021