Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a anunțat că, în următoarele săptămâni, va fi pregătită expertiza Filarmonicii pentru a lua o decizie finală

  La această etapă, autoritățile examinează două soluții pentru clădirea Filarmonicii Naționale, distrusă în urma unui incendiu. Președintele Igor Dodon a anunțat că, în următoarele săptămâni, va fi pregătită expertiza clădirii pentru a lua o decizie finală.

  ”Sunt două soluții: sau reparația edificiului care practic a ars în totalitate, sau demolarea și construcția de la zero. Preliminar, din informația pe care o dau experții, probabil, vom merge pe soluția a doua”, a spus Dodon.

  Potrivit președintelui, Ministerul Culturii a lansat consultări cu mediul artistic despre conceptul noului edificiu al Filarmonicii, iar proiectul tehnic va fi gata până la sfârșitul acestui an. Clădirea noii Filarmonici va fi pe același loc cu cea care a ars.

  Colectivul Filarmonicii Naționale își continuă activitatea în clădirea Palatului Național, iar dacă va fi necesar și în Palatul Republicii.

  Președintele a mulțumit tuturor cetățenilor care fac donații pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor pentru construcția Filarmonicii Naționale.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon și-a încheiat campania electorală acasă, în sânul familiei. Candidatul independent le-a mulțumit celor dragi pentru că l-au susținut în această perioadă.

  SOCIAL

  Igor Dodon susține că deocamdată nu a decis în ce țară va efectua prima sa vizită oficială, după ce va obține victoria la alegerile...

  POLITICA

  Ministerul Justiției va contesta decizia în cazul judecătorilor din dosarul „Laundromat”, care au fost repuși recent în funcție. Despre aceasta Igor Dodon a declarat...

  POLITICA

  În 2021, va fi lansată o reformare fără precedent a sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul unei...

  Copyright © 2020