Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Iarna se numără…copacii

  Bobocii se numără toamna iar copacii iarna. Campania de plantare a arborilor din municipiul Chișinău a ajuns la final. În cadrul acesteia au fost planatți 100 de mii de arbori iar astăzi, a fost sădit încă unul, ultimul copac, pe aleea din apropierea monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul este unul simbolic, a declarat edilul capitalei Ion Ceban. Primarul și-a exprimat speranța că numărul copacilor plantați în municipiu va crește de la an la an, iar în curând Chișinăul își va recâștiga statutul de oraș verde.

  Ultimul copac a fost sădit în prezența a zeci de tineri voluntari dar și a primarului capitalei, Ion Ceban. Este vorba de un copac de tei care în popor simbolizează pace și prietenie. Pe final de campanie, edilul a venit cu un mesaj de gratitudine la adresa celor care pe durata anului au pus umărul la înverzirea municipiului.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Ne-am dori foarte mult ca aceste eforturi să fie conjugate. Repet, îmi doresc ca municipiul Chișinău să-și recapete faima de cea mai verde capitală. Asta ar însemna că ar trebui să fie și amenjate aceste spații. Lucrăm mult în această privință: parcuri, scuaruri, fâșii forestiere. Eu mă bucur că în acest an am avut foarte multe organziații, grupuri de cetățeni care s-au alăturat campaniei și cu care am putut să ieșim în teren și să plantăm”

  Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Programului municipal de înverzire a capitalei, care va fi implementat și pe parcursul anului viitor.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021