Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Hramul capitalei, marcat modest

  Fără evenimente grandioase în acest an, de Hramul Capitalei. Autoritățile municipale au decis să anuleze evenimentele de amploare pentru ziua de 14 octombrie, întrucât numărul bolnavilor de Covid este în creștere, iar Capitala continuă să se afle sub cod roșu. Anunțul a fost făcut de edilul Chișinăului, Ion Ceban, la ședința operativă a Primăriei.

  Ion Ceban susține că Hramul Chișinăului, va fi marcat modest în acest an, pentru a evita riscul de infectare cu noul Coronavirus. Primarul a precizat că, în ziua de 14 octombrie, de dimineață, la Catedrala Mitropolitană, va avea loc o slujbă religioasă, dedicată sărbătorii marcată în această zi „Acoperemântul Maicii Domnului”. De asemenea, joi, va fi organizat un eveniment cu participarea oamenilor de cultură.

  Ion Ceban, primar al Capitalei

  „Vom avea un eveniment deosebit cu diferiți oameni de cultură, unde Imnul Chișinăului va fi transmis, oficial, municipalității de către compozitorul și maestrul Eugen Doga.”

  Hramul Capitalei va fi un motiv dublu de sărbătoare pentru angajații de la Primărie. Este vorba despre muncitorii de la Exdrupo, Spațiile Verzi, direcția Locativ-Comunală, Lumteh, Parcul Urban de Autobuze, Regia Transport Electric, dar și altele. Edilul le-a mulțumit tuturor pentru munca și efortul depus, în special pe timp de pandemie.

  Ion Ceban, primar al Capitalei

  “Am pregătit și diplome pentru mai mulți angajați în acest sens. Totodată, am pregătit și câte un salariu suplimentar pentru acești angajați. Ultimii aproape doi ani au fost complicați pentru toată lumea, s-a muncit mult pentru ca orașul să nu se oprească din dezvoltare, în pofida tuturor dificultăților, pandemia în primul rând.”

  Primarul Capitalei a precizat că în acest an, din cauza pandemiei, la Hramul Chișinăului nu au fost invitate delegații ale partenerilor de peste hotare.
  Ion Ceban, primar al Capitalei

  “În același timp au fost mai mulți colegi de peste Prut, dar și din alte țări care au anunțat că vor veni la Chișinău. Vă rog poate să avem și unele ședințe de lucru, înainte și după Ziua Orașului cu cei care ne vor vizita.”

  Tot astăzi, Ion Ceban a anunțat că, în perioada 13-14 octombrie, în Capitală vor fi organizate mai multe spectacole pentru copii, cu acces gratuit. Totodată, de Ziua Orașului, intrarea la Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu, va fi gratuită.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021