Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  HORECA anunță proteste

  Reprezentanții sectorului HoReCa amenință cu proteste dacă autoritățile vor decide să sisteze activitățile lor ca măsură anti-pandemică. Președintele Asociației „MĂR”, care reprezintă instituțiile din HoReCa, Aneta Zasavițchi a menționat pentru Accent TV că localurile „trebuie să aibă alternativă de activitate, după principiul “COVID free” sau permisiunea activității cu impunerea unor măsuri epidemiologice specifice”.

  Aneta Zasavițchi, președinte Asociația ”MĂR„

  „Știm că la moment se discută mai multe scenarii de restricționare a activităților economice și nu se exclude chiar și varianta unui lockdown, iată de ce am venit cu o reacție, în cazul în care se sistează activitățile instituțiilor de alimentație publică, Asociația MĂR își rezervă dreptul de a protesta întrucât sistemul nu va face față unei sistări de activitate repetată. Pur și simplu noi nu vom supraviețui, noi vom pierde toți angajații».

  Reprezentanții HORECA au și temerea că un posibil lockdown va duce la prăbușirea domeniului din cauza lipsei de angajați.

  Aneta Zasavițchi, președinte Asociația ”MĂR„

  «Noi avem un deficit mare de angajați, o lipsă a forței de muncă fără precedent, vârsta celor care se angajează a scăzut până la 16 ani. Suntem nevoiți să angajăm elevi cu un program de muncă redus ca să putem face față activității, este o situație foarte critică, nemaivorbind din punct de vedere economic».

  Reprezentanții HORECA spun că este important de evitat orice sistare a activități economice, atât timp, cât există vaccinuri disponibile. Localurile trebuie să aibă alternativă de activitate, după principiul “COVID free” sau permisiunea activității cu impunerea unor măsuri epidemiologice specifice.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021