Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Hong Kong introduce brăţările electronice pentru persoanele infectate cu COVID

  Autorităţile sanitare din Hong Kong au anunţat luni că, începând de vineri, 15 iulie, persoanele infectate cu COVID-19 şi aflate sub ordin de izolare la domiciliu vor fi obligate să poarte brăţări electronice, informează agenţia Xinhua.

  Prin această măsură se doreşte ca persoanele infectate să nu încalce regulile şi să nu îşi părăsească locuinţele în mod prematur, a declarat Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.

  Lo Chung-mau a precizat că autorităţile din domeniul sanitar vor introduce culoarea roşie pentru codurile QR ale persoanelor infectate în aplicaţia lor mobilă „LeaveHomeSafe” pentru a le împiedica accesul într-o serie de locaţii şi, de asemenea, va fi implementată înregistrarea cu numele real în aplicaţie.

  Luni, Hong Kong a înregistrat 2.611 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19 transmise local şi 252 de cazuri importate, conform datelor oficiale.

  De la debutul programului de vaccinare în masă, în februarie anul trecut, aproximativ 6,75 milioane de persoane, sau 92,8% din populaţia eligibilă din Hong Kong, au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce peste 6,47 milioane, sau 89% din populaţia eligibilă, au primit două doze.

  Până luni, 65,2% dintre persoanele eligibile din Hong Kong au primit a treia doză, de rapel, în timp ce un total de 169.429 de persoane au primit a patra doză, potrivit datelor oficiale.

  agerpres.ro

  Facebook

  Noutăţi

  Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultima săptămână, pe teritoriul țării au fost înregistrate 2414 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 1400 mai...

  LUMEA

  Guvernul canadian a anunţat luni că sâmbătă vot înceta toate restricţiile sanitare la graniţe care vizează combaterea răspândirii COVID -19 şi în special încetarea...

  LUMEA

  Hong Kong a anunţat că va renunţa la politica sa controversată de carantină în hoteluri ca măsură de luptă împotriva pandemiei de COVID-19 pentru...

  Noutăţi

  Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultima săptămână, pe teritoriul țării au fost înregistrate 3840 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 233...

  Copyright © 2021