Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Hidrologii au avertizat asupra creşterii nivelului apei în Nistru pe sectorul Grigoriopol–Talmaza

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru perioada 22-25 iunie, avertizare hidrologică de creştere a nivelului apei în râul Nistru.

  Potrivit hidrologilor SHS, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (râul Nistru) până la 500 metri cubi pe secundă.

  „Centrul hidrologic prognozează, pentru intervalul 22-25 iunie, creșterea nivelului apei față de nivelul din 21 iunie, pe sectorul oraşul  Grigoriopol–satul Talmaza, cu 0.3-1.0 metri. Apa se va scurge în limitele albiei minore”, indică Serviciul Hidrometeorologic.

  În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului atenţionează ca „administrația publică locală, agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei”.

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru săptămâna curentă temperaturi până la 33 de grade Celsius şi ploi de diferită intensitate în centrul şi sudul ţării, izolat însoţite de descărcări electrice.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021