Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Haos total declanșat de SUA, pe burse – Cea mai mare prăbușire a acțiunilor băncilor din Europa, din ultimul an

  Cele mai mari bănci din lume au fost lovite la bursă vineri, în condițiile în care problemele la un creditor regional din SUA au stârnit îngrijorări cu privire la întregul sector. Cele mai mari patru bănci americane au pierdut joi o valoare de piață de 52 de miliarde de dolari, după ce acțiunile SVB Financial, un creditor important pentru industria tehnologică, s-au prăbușit cu 60%, relatează AFP.

  Deutsche Bank a fost printre cei mai mari perdanți vineri, acțiunile sale scăzând cu aproape 10 procente după deschiderea bursei de la Frankfurt, recuperând ceva mai târziu pentru a se tranzacționa cu aproximativ șapte procente mai puțin.

  Societe Generale din Franța a scăzut cu peste cinci procente, în timp ce BNP Paribas a scăzut cu peste trei procente. UBS și Credit Suisse din Elveția s-au scufundat cu peste patru procente. Mitsubishi UFJ Financial Group, listată la Tokyo, a cedat peste șase procente, în timp ce HSBC a pierdut aproximativ trei procente la Hong Kong, la fel ca și National Australia Bank la Sydney.

  SVB Financial a speriat piețele după ce a anunțat o ofertă de acțiuni și descărcarea de titluri de valoare pentru a strânge banii de care are mare nevoie, în condițiile în care se luptă cu scăderea depozitelor.

  Aceasta a dezvăluit că a pierdut 1,8 miliarde de dolari în urma vânzărilor, ceea ce a stârnit îngrijorarea că și alte bănci s-ar putea confrunta cu probleme similare.

  Directorul general al SVB, Greg Becker, a încercat joi să liniștească clienții cu privire la „sănătatea financiară” a băncii, a relatat Wall Street Journal, citând persoane familiarizate cu acest subiect.

  Ziarul a precizat că Becker i-a îndemnat să nu-și retragă depozitele de la bancă și să nu răspândească teamă sau panică în legătură cu situația acesteia.

  știrea întreagă: stiripesurse.ro

  ECONOMIE

  În primul trimestru al anului 2023, s-a observat o scădere a creditării cu peste jumătate de miliard de lei atât în ​​moneda națională, cât...

  LUMEA

  Deja afectaţi puternic de creşterea costurilor de finanţare şi scăderea valorizărilor, proprietarii europeni se pregătesc pentru un nou val de suferinţă, scrie Bloomberg. Companiile...

  LUMEA

  Compania aeriană britanică British Airways a fost amendată cu 1,1 milioane de dolari de guvernul american pentru că nu a plătit la timp banii...

  LUMEA

  Statele Unite ar putea fi în incapacitate de plată chiar de la 1 iunie, dacă nu se ajunge la un acord în Congres pentru...

  Copyright © 2021