Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  „Hamlet în sos picant”, la „Eminescu”

  Un nou spectacol, o doză bună de comedie, actori de excepție, dar și multe delicii culinare, bat la ușa Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Capitală. Cu detalii din culisele premierei vine colega mea, Daniela Danilov.

  O nouă comedie cu mult gust, la propriu și la figurat, este pregătită să cucerească iubitorii de cultură. „Hamlet în sos picant” este o premieră, care va fi jucată în curând pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” și promite să delecteze spectatorii cu scene savuroase și un decor pe măsură.

  Alexandru Cozub, regizor

  „În lista unde sunt scrise rolurile si personajele, am scris „și 82 de feluri de mâncare”. Sunt pregătite cu dragoste de „Froggy”, care este bucătarul acestei bucătării, a Palatului Elsinore, unde se petrece povestea lui „Hamlet”. E ca o comedie, ca o farsă, dar cu multe subtexte și nuanțe”.

  După o pauză de câteva luni, actorii Teatrului revin cu mult dor de spectatori și scenă. Aceștia sunt pregătiți să intre în pielea noilor personaje și să surprindă cu un nou spectacol de „măști”.
  Margareta Pântea, actriță

  „Sunt Gertrude, mama lui Hamlet. O altfel de Gertrude pe care o vede spectatorul în piesa lui Shakespeare. O femeie neiubită, fără dragoste și care-și găsește alinarea în păhăruț și un biscuit. Acum stăteam în culise și număram lunele de când nu am ieșit pe scenă. Opt luni de zile am rămas însărcinați cu acest spectacol, încă o lună de zile și nășteam un copil”.

  Ghenadie Gâlcă, actor

  „Suntem siguri că va fi o premieră care va aduce mulți spectatori și multă satisfacție. Personajul meu (Hamlet) transmite, la fel ca și celelalte personaje, o poftă de viață”.

  Chiar și pe timp de pandemie, artiștii de la Teatrul Național “Mihai Eminescu” sunt pregătiți să lupte pentru a păstra arta vie. Aceștia îndeamnă spectatorii să păstreze distanța, iar, în schimb, să dea frâu liber emoțiilor.

  Petru Hadârcă, actor

  „Slavă Domnului, de o lună de zile jucăm spectacole și nu suntem cei care au virusat societatea. Noi virusăm în sensul frumos”.

  Așă că iubitorii de artă s-au grăbit să cumpere bilete pentru a nu rata premiera.

  „Eu cred că va fi interesant, va fi o piesă distractivă, pentru că este o comedie și cred că va fi un timp petrecut plăcut în incinta teatrului”.

  Cu o doză bună de umor, condimentatul spectacol se va juca în premieră, în acest weekend.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021