Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Guvernul va aloca suplimentar 135 mln lei pentru remunerarea profesorilor

  Guvernul va aloca suplimentar 135 de milioane de lei din buget pentru remunerarea cadrelor didactice. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu la ședința de astăzi a Guvernului.

  Proiectul de rectificare a bugetului de stat, care prevede suplimentarea mijloacelor financiare pentru sistemul educațional cu peste 135 de milioane de lei, a fost agreat cu FMI și va fi votat, săptămâna viitoare, la ședința de Guvern. Banii vor fi alocați în special pentru suplimentarea salariilor cadrelor didactice care vor desfășura ore suplimentare.

  ”Cel mai mult vot fi pentru suplimentarea articolului cheltuieli de personal pentru orele suplimentare, inclusiv pentru asigurarea cu dezinfectanți pentru lunile noiembrie-decembrie”, a spus premierul.

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi despre o nouă inițiativă prin care va propune dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul Educației. Șeful statului susține că această inițiativă va fi similară cu cea care prevede dublarea salariilor angajaților din sistemul medical, prima etapă a căreia va fi implementată chiar din 1 septembrie 2020.

  gov.md

  POLITICA

  Maia Sandu a cerut și a primit demisia Guvernului condus de Ion Chicu, pe care l-a numit catastrofal, dar nu are un plan în...

  ECONOMIE

  Decizia Guvernului cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicată astăzi în...

  SOCIAL

  Cetăţenii care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl vor primi o compensaţie bănească în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial.

  POLITICA

  Din bugetul de stat vor fi alocate 14 milioane de lei pentru amendamentele propuse de Alexandru Slusari, în pofida faptului că deputatul Platformei DA...

  Copyright © 2020