Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Guvernul va aloca suplimentar 135 mln lei pentru remunerarea profesorilor

  Guvernul va aloca suplimentar 135 de milioane de lei din buget pentru remunerarea cadrelor didactice. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu la ședința de astăzi a Guvernului.

  Proiectul de rectificare a bugetului de stat, care prevede suplimentarea mijloacelor financiare pentru sistemul educațional cu peste 135 de milioane de lei, a fost agreat cu FMI și va fi votat, săptămâna viitoare, la ședința de Guvern. Banii vor fi alocați în special pentru suplimentarea salariilor cadrelor didactice care vor desfășura ore suplimentare.

  ”Cel mai mult vot fi pentru suplimentarea articolului cheltuieli de personal pentru orele suplimentare, inclusiv pentru asigurarea cu dezinfectanți pentru lunile noiembrie-decembrie”, a spus premierul.

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi despre o nouă inițiativă prin care va propune dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul Educației. Șeful statului susține că această inițiativă va fi similară cu cea care prevede dublarea salariilor angajaților din sistemul medical, prima etapă a căreia va fi implementată chiar din 1 septembrie 2020.

  gov.md

  ECONOMIE

  Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon.

  ECONOMIE

  Guvernul interimar a alocat 56 de milioane 160 de mii de lei pentru acordarea indemnizației unice de 16 mii de lei bugetarilor, care au...

  POLITICA

  În contextul în care are loc descreșterea economiei, scăderea vânzărilor și are loc reducerea activității investiționale recurgerea la credite pentru IMM-uri este o activitate...

  POLITICA

  În Parlament, practic, există o înțelegere cu privire la învestirea la această etapă a unui nou guvern, care să gestioneze situația de criză în...

  Copyright © 2020