Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Guvernul trebuie să aloce bani din Fondul de rezervă pentru sinistrați și angajații CFM, nu doar pentru alegeri – Igor Dodon

  Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că oamenii care au avut de suferit în urma ploilor torențiale și a grindinei din ultimele zile trebuie să primească despăgubiri din Fondul de rezervă. Fostul șef al statului afirmă că Guvernul trebuie să se ajute persoanele sinistrate și să nu aloce bani din acest fond doar pentru alegeri.

  ”Oamenii așteaptă ajutor de la stat. Cine este statul în această situație? Președintele, nu, pentru că e ocupată, se plimbă. Guvernul trebuie să ajute din Fondul de rezervă, care până nu demult era de 98 de milioane de lei. Din cauza ambițiilor, 70 de milioane s-au luat și s-au dat la alegeri. Ajung 30 de milioane pentru a acoperi aceste calamități? Cei de la Guvern să verifice. Oamenii trebuie ajutați”, a declarat Dodon.

  Liderul socialiștilor a menționat că banii din Fondul de rezervă trebuie acordați prioritar pentru necesitățile vitale, de exemplu și pentru a acoperi o parte a datoriilor la salariile angajaților de la CFM.

  ”Aș propune Guvernului să găsească posibilitate să majoreze Fondul de rezervă, cu toate că fără Parlament este dificil. Ar fi bine acum din acest Fond de rezervă de dat la CFM vreo 30 de milioane de lei pentru a acoperi datoriile la salarii, pentru ca să nu blocăm corețul extern al țării, importul-exportul. Trebuie să găsim bani pentru a ajuta”, a spus Dodon.

  Amintim, la cererea președintelui Maia Sandu, Guvernul a alocat din Fondul de rezervă 70 de milioane de lei pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Igor Dodon, președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, a avut o întrevedere cu șeful adjunct al Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al...

  POLITICA

  În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  SOCIAL

  Liderul PSRM Igor Dodon a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei de Şah din Republica Moldova, pentru al III-lea mandat. Menționăm că...

  POLITICA

  La inițiativa noului director al oficiului Institutului Republican Internațional (SUA) în Moldova, dlui Krzysztof Lisek, originar din Polonia, președintele PSRM, Igor Dodon, a avut...

  Copyright © 2021