Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Guvernul PAS nu a alocat în acest an niciun ban din Fondul Rutier pentru reparația drumurilor în Găgăuzia

  Guvernul PAS nu a alocat în acest an niciun ban din Fondul Rutier pentru reparația drumurilor în UTA Găgăuz Yeri. Nemulțumirea a fost exprimată, miercuri, în cadrul ședinței Guvernului, de bașcanul regiunii, Irina Vlah.  

  ”În anul 2022, din Fondul Rutier nu va finanțat niciun proiect de reparație sau construcție a drumurilor în Găgăuzia. Considerăm această abordare drept una incorectă și cerem să vă revizuiți decizia”, a declarat Vlah.  

  Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat că în acest an banii din Fondul Rutier sunt alocați pentru drumurile care deja sunt în reparație, pentru a duce la un bun sfârșit lucrările.  

  Irina Vlah a menționat că locuitorii din Găgăuzia, la fel ca și toți cetățenii țării, plătesc impozite la Fondul Rutier și au dreptul să beneficieze de finanțarea reparației drumurilor.  

  ”Am înaintat solicitări pentru reparația a șase porțiuni de drum. Un accent separat am pus pe drumul Comrat-Ceadâr Lunga cu lungimea de 2,5 km. Considerăm că o parte din sursele Fondului Rutier ar trebui distribuite și în autonomie”, a insistat bașcanul.  

  Ministrul Spânu a replicat că în acest an bugetele administrațiilor publice locale vor crește prin realocarea a 100% din taxa de drumuri.  

  ”Problema pe care o menționați este și la Bălți, și la Cahul, și în Edineț, Drochia, Soroca, nu doar în Găgăuzia, iar investițiile din fondurile străine sunt mult mai mari decât cele pe care și le permite Fondul Rutier. În Găgăuzia fiind la fel de multe și chiar pe alocuri mai multe decât în celelalte regiuni”, a spus Spânu.  

  Bașcanul l-a chemat pe ministru să fie corect și să nu încerce să contrapună autonomia cu alte regiuni din țară.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

   

   

  POLITICA

  Bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah, a semnat legea locală prin care este permisă utilizarea panglicii Sfântului Gheorghe pe teritoriul Unității Administrative.

  POLITICA

  Adunarea Populară din Găgăuzia unanim a adoptat Legea cu privire la simbolurile Victoriei pe teritoriul UTA Găgăuzia, care permite confecționarea și purtarea panglicii Sf....

  POLITICA

  Locuitorii Republicii Moldova, care trec astăzi printr-o criză pandemică și economică, dau dovadă de curaj și mărinimie și își deschid brațele pentru refugiații din...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău informează că pe parcursul anilor 2020-2021, municipalitatea a investit resurse financiare pentru implementarea proiectelor de întreținere a drumurilor și a infrastructurii pietonale...

  Copyright © 2021