Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Guvernul lasă Parlamentul să decidă dacă anulează taxarea coletelor poștale cu o valoare mai mare de 100 de euro

  Guvernul a lăsat la latitudinea Parlamentului să decidă dacă va anula taxarea coletelor poștale cu o valoare mai mare de 100 de euro. Decizia a fost luată, astăzi, la ședința Executivului, unde au fost examinate amendamentele deputaților la proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021.

  Calculator taxe

   

  Potrivit unui amendament înaintat de deputații PSRM, se propune să fie anulată impozitarea coletelor procurate online cu valoare mai mare de 100 de euro. Socialiștii insistă să fie păstrat actualul plafon de 200 de euro pentru impozitarea acestui tip de colete.

  Potrivit proiectului Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, elaborat de Guvern, taxa pentru coletele poștale cu o valoare mai mare de 100 de euro urmează să fie aplicată din 01 mai 2021.

  La moment, plafonul respectiv constituie 200 de euro per expediere. Cu toate că pragul neimpozabil pentru coletele ce sunt achiziționate de la companii nerezidente se propune a fost redus până la 100 de euro, începând cu 01 mai 2020, acesta rămâne a fi mare în comparație cu țările UE, unde pragul este de 22 de euro.

  În cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră.

  Proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 urmează să fie votat, în lectura a doua, de Parlament.

  a-tv.md

  POLITICA

  A eșuat teoria populiștilor. Astfel ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a comentat decizia Curții Constituționale, care nu a admis sesizarea deputaților PAS privind autodizolvarea Parlamentului.

  SOCIAL

  Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 februarie 2021. Decizia a fost aprobată astăzi la...

  POLITICA

  Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a declarat că decizia privind demisia Guvernului este asumată cu scopul de a declanșa alegerile parlamentare anticipate și care nu a...

  Copyright © 2020