Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Guvernul lasă Parlamentul să decidă dacă anulează taxarea coletelor poștale cu o valoare mai mare de 100 de euro

  Guvernul a lăsat la latitudinea Parlamentului să decidă dacă va anula taxarea coletelor poștale cu o valoare mai mare de 100 de euro. Decizia a fost luată, astăzi, la ședința Executivului, unde au fost examinate amendamentele deputaților la proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021.

  Calculator taxe

   

  Potrivit unui amendament înaintat de deputații PSRM, se propune să fie anulată impozitarea coletelor procurate online cu valoare mai mare de 100 de euro. Socialiștii insistă să fie păstrat actualul plafon de 200 de euro pentru impozitarea acestui tip de colete.

  Potrivit proiectului Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, elaborat de Guvern, taxa pentru coletele poștale cu o valoare mai mare de 100 de euro urmează să fie aplicată din 01 mai 2021.

  La moment, plafonul respectiv constituie 200 de euro per expediere. Cu toate că pragul neimpozabil pentru coletele ce sunt achiziționate de la companii nerezidente se propune a fost redus până la 100 de euro, începând cu 01 mai 2020, acesta rămâne a fi mare în comparație cu țările UE, unde pragul este de 22 de euro.

  În cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră.

  Proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 urmează să fie votat, în lectura a doua, de Parlament.

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Fracțiunea PSRM a înregistrat în Parlament Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale. Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a declarat că acest...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, consideră că decizia autorităților municipiului Chișinău de a le permite cetățenilor să iasă în parc este corectă. Despre aceasta Dodon...

  SOCIAL

  Monitorul Oficial de marți, 31 martie, a publicat decizia cu privire la propunerea declarării stării de urgență, aprobată ieri de Guvernul în exercițiu.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Decizia de astăzi a Curții Constituționale (CC) prezintă o continuitate logică cu hotărârile luate până în prezent și stabilește că Parlamentul are încă instrumente...

  Copyright © 2020