Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Guvernul Chicu propune o nouă reducere a cotei TVA pentru sectorul HoReCa

  Guvernul propune reducerea cotei TVA de la 15% la 12% pentru sectorul HoReCa. Noul regimul TVA este prevăzut în proiectul de lege privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021.

  Respectiv, urmează a fi aplicată cota redusă a TVA de 12% la serviciile de cazare, precum și pentru produsele alimentare și băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, realizate în cadrul sectorului HoReCa.

  Potrivit Guvernului, măsura are drept scop asigurarea susținerii întreprinderilor din sectorul respectiv, care este afectat de consecințele crizei pandemice. Concomitent, prin implementarea măsurii de reducere a cotei TVA pentru sectorul HoReCa se mizează pe asigurarea unor efecte pozitive pentru bunăstarea social-economică a cetățenilor.

  Totodată, aplicarea măsurii date vine în paralel cu efecte pozitive asupra sporirii conformării fiscale a agenților economici în domeniu.

  Documentul urmează să fie aprobat de Guvern și adoptat de către Parlament.

  Amintim, în septembrie 2019, Guvernul condus de Maia Sandu a majorat cota TVA pentru sectorul HoReCa de la 10% la 20%. Ulterior, în aprilie 2020, Guvernul Chicu a diminuat cota TVA pentru HoReCa de la 20% la 15%.

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Acum mai mult ca niciodată PSRM este o echipă consolidată, a declarat Igor Dodon. Președintele a menționat, la o ediție specială la Moldova 1,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Beneficiarii de pensii şi alocații sociale de stat a căror cuantum lunar nu depășește 4000 de lei vor primi în aprilie 2021 câte un...

  SOCIAL

  Guvernul la momentul actual are o datorie morală față de societate să promoveze legile bugetar-fiscale, a declarat premierul Ion Chicu ca reacție la ultimele...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În anul 2021, fondul de salariu va crește cu 15,2%, potrivit proiectului Bugetului de Stat pentru anul viitor aprobat de Guvern în această seară.

  Copyright © 2020