Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Guvernul alocă 300 de milioane de lei pentru susținerea agricultorilor

  În contextul evenimentelor de astăzi, Ion Perju a avut o întrevedere cu agricultorii din raionul Hîncești. Acesta a discutat cu administrația raională despre situația din agricultură, ulterior, s-a întâlnit cu producătorii agricoli.

  „Am precizat primele acțiuni și anume alocarea a 300 de milioane de lei pentru agricultori. Din suma totală, 100 de milioane sunt alocate din, iar alte 100 mln din Fondul de Intervenții a Guvernului, iar în toamnă alte 100 milioane vor fi alocate. Pentru un hectar reînsămânțat după ce a  fost semănat în toamnă, guvernul va acoperi 1080 lei. Pentru 1 ha semănat cu grâu, afectat în proporție mai mare de 60% – 1000 lei, orz – 1020 lei, rapiță – 1400 lei”.
  Totodată, pentru a beneficia din cele 100 mln de lei din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, agricultorii pot depune deja dosarele la AIPA.
  „Suntem în discuții cu partenerii de dezvoltare pentru a identifica noi surse financiare de suport pentru sectorul agricol. Am discutat cu băncile comerciale și sunt dispuse să ofere susținere pentru agenții economici din sectorul agricol (reeșalonarea creditelor, etc.). A fost aprobată Legea ce prevede majorarea nivelului de subvenționare a primelor de asigurare de la 50% la 70%. La Guvern discutăm în continuu despre toate oportunitățile de suport, analizăm, negociem, vom reuși să identificăm soluțiile optime. Blocarea traseului nu aduce bani în buget și nu rezolvă probleme. Vă îndemn să dăm dovadă de comunicare și cooperare comună”, a menționat ministrul.

  Facebook

  ECONOMIE

  Deputații din majoritatea parlamentară PAS au refuzat să includă pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului proiectul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cu privire...

  ECONOMIE

  Un grup de deputați din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care se propune majorarea Fondului...

  SOCIAL

  La finalul mandatului de Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a adresat un mesaj de rămas bun:

  SOCIAL

  Zeci de fermieri au venit, astăzi, la Președinție pentru a-i cere Maiei Sandu ajutorul promis în campania electorală. Fermierii spun că le-a ajuns cuțitul...

  Copyright © 2021