Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Guvernul a transferat deja pe conturile agricultorilor afectați de secetă cele 300 mln lei

  Statul a transferat deja pe conturile agricultorilor cele 300 de milioane de lei destinate pentru acordarea compensațiilor celor care au înregistrat pierderi de pe urma secetei. Președintele Igor Dodon a declarat că în aceste zile se fac ultimele achitări.

  ”Practic, pentru prima grupă de cereale, pentru cele 200 de mii de ha, agricultorii care și-au pierdut roada au primit 300 de milioane de lei”, a spus Dodon.

  Șeful statului a declarat că urmează a fi dat startul semănatului de toamnă. Pentru aceasta este asigurat tot materialul semincer.

  ”Sperăm foarte mult că odată cu ploile va începe pregătirea terenurilor pentru semănatul de toamnă. Guvernul a verificat la toate întreprinderile, semințe în Moldova pentru a asigura semănatul de toamnă sunt”, a spus președintele.

  Igor Dodon a menționat că s-a adresat și partenerilor de dezvoltare pentru a primi surse financiare pentru a acorda ajutor agricultorilor. O discuție în acest sens a avut loc cu președintele Turciei, iar la începutul acestei săptămâni va discuta și cu conducerea Federației Ruse. De asemenea, la Ministerul Agriculturii a fost deschis un cont special.

  ”Sperăm foarte mult că partenerii, prietenii noștri, vor veni cu un suport pentru ca noi să ajutăm suplimentar agricultorii”, a declarat președintele.

  Guvernul a alocat suplimentar 300 de milioane de lei la Fondul de subvenționare a agriculturii, pentru a acoperi pierderile înregistrate de fermieri în urma secetei și a grindinei.

  Telegram channel

  a-tv.md

   

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Precipitațiile care se înregistrează de peste trei săptămâni, dar și temperaturile joase, mai ales pe timp de noapte, au un impact negativ asupra pomilor...

  SOCIAL

  Expertul în drept constituțional Vitali Catană a comentat compensațiile oferite de autorități pentru costul resurselor energetice consumate de cetățeni. În opinia expertului, ceea ce...

  Noutăţi

  După ce deja au început să vină primele răspunsuri la cererile cu privire la atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, mai multe persoane s-au arătat...

  Noutăţi

  Cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md urmează să fie anunțați de astăzi, 30 noiembrie, despre categoria de vulnerabilitate energetică în care au fost...

  Copyright © 2021