Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Guvernul a transferat deja pe conturile agricultorilor afectați de secetă cele 300 mln lei

  Statul a transferat deja pe conturile agricultorilor cele 300 de milioane de lei destinate pentru acordarea compensațiilor celor care au înregistrat pierderi de pe urma secetei. Președintele Igor Dodon a declarat că în aceste zile se fac ultimele achitări.

  ”Practic, pentru prima grupă de cereale, pentru cele 200 de mii de ha, agricultorii care și-au pierdut roada au primit 300 de milioane de lei”, a spus Dodon.

  Șeful statului a declarat că urmează a fi dat startul semănatului de toamnă. Pentru aceasta este asigurat tot materialul semincer.

  ”Sperăm foarte mult că odată cu ploile va începe pregătirea terenurilor pentru semănatul de toamnă. Guvernul a verificat la toate întreprinderile, semințe în Moldova pentru a asigura semănatul de toamnă sunt”, a spus președintele.

  Igor Dodon a menționat că s-a adresat și partenerilor de dezvoltare pentru a primi surse financiare pentru a acorda ajutor agricultorilor. O discuție în acest sens a avut loc cu președintele Turciei, iar la începutul acestei săptămâni va discuta și cu conducerea Federației Ruse. De asemenea, la Ministerul Agriculturii a fost deschis un cont special.

  ”Sperăm foarte mult că partenerii, prietenii noștri, vor veni cu un suport pentru ca noi să ajutăm suplimentar agricultorii”, a declarat președintele.

  Guvernul a alocat suplimentar 300 de milioane de lei la Fondul de subvenționare a agriculturii, pentru a acoperi pierderile înregistrate de fermieri în urma secetei și a grindinei.

  a-tv.md

   

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor etnoculturale din Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova,...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  Copyright © 2021