Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Guvernul a transferat deja pe conturile agricultorilor afectați de secetă cele 300 mln lei

  Statul a transferat deja pe conturile agricultorilor cele 300 de milioane de lei destinate pentru acordarea compensațiilor celor care au înregistrat pierderi de pe urma secetei. Președintele Igor Dodon a declarat că în aceste zile se fac ultimele achitări.

  ”Practic, pentru prima grupă de cereale, pentru cele 200 de mii de ha, agricultorii care și-au pierdut roada au primit 300 de milioane de lei”, a spus Dodon.

  Șeful statului a declarat că urmează a fi dat startul semănatului de toamnă. Pentru aceasta este asigurat tot materialul semincer.

  ”Sperăm foarte mult că odată cu ploile va începe pregătirea terenurilor pentru semănatul de toamnă. Guvernul a verificat la toate întreprinderile, semințe în Moldova pentru a asigura semănatul de toamnă sunt”, a spus președintele.

  Igor Dodon a menționat că s-a adresat și partenerilor de dezvoltare pentru a primi surse financiare pentru a acorda ajutor agricultorilor. O discuție în acest sens a avut loc cu președintele Turciei, iar la începutul acestei săptămâni va discuta și cu conducerea Federației Ruse. De asemenea, la Ministerul Agriculturii a fost deschis un cont special.

  ”Sperăm foarte mult că partenerii, prietenii noștri, vor veni cu un suport pentru ca noi să ajutăm suplimentar agricultorii”, a declarat președintele.

  Guvernul a alocat suplimentar 300 de milioane de lei la Fondul de subvenționare a agriculturii, pentru a acoperi pierderile înregistrate de fermieri în urma secetei și a grindinei.

  a-tv.md

   

  SOCIAL

  Candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru în zona de nord a Moldovei.

  SOCIAL

  Știrile false afectează în cea mai mare parte familia, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru TASS. Candidatul independent la funcția de...

  SOCIAL

  Republica Moldova ar putea obține vaccin împotriva COVID-19 deja până la sfârșitul acestui an. Autoritățile de la Chișinău poartă discuții, în acest sens, cu...

  SOCIAL

  Igor Dodon a vizitat Zona Antreprenorialului Liber (ZAL) “Expo-Business-Chişinău” și a discutat cu membrii colectivului.

  Copyright © 2020