Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Guvernul a majorat lista medicamentelor care vor fi acordate gratuit pacienților

  Bolnavii cu bronșită acută vor beneficia de medicamente compensate în proporție de 100% pentru copiii și de 70% în cazul adulților.

  Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, anunță că afecțiunea a fost inclusă în lista maladiilor prioritare, în contextul creșterii numărului de pacienți cu infecții respiratorii acute care se tratează la domiciliu şi evoluției situației epidemiologice prin COVID-19 în Republica Moldova.

  De asemenea, persoanele care suferă de osteoartroză, vor beneficia de două medicamente compensate destinate tratamentului maladiilor osteoarticulare ”Aceclofenacum” și ”Diclofenacum”, care vor fi prescrise de către medicul de familie.

  Totodată, pacienții care suferă de diabet zaharat, vor fi asigurați cu insuline umane sub formă de cartușe, care sunt mai ușor de administrat și prezintă mai multe avantaje. Modificările propuse vor intra în vigoare la momentul publicării actelor normative în Monitorul Oficial.

  msmps.gov.md

  Facebook

  SOCIAL

  Persoanele care se tratează de COVID-19 la domiciliu vor primi medicamente gratuite. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primul lot de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca oferit Republicii Moldova pe platforma COVAX va ajunge la Chișinău chiar astăzi. Anunțul a fost...

  SOCIAL

  Fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu dezminte informația că pentru anul 2012 nu ar fi fost planificate surse financare în scopul procurării vaccinului împotriva...

  SOCIAL

  Lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală a fost completată cu şase denumiri noi, indicate în tratamentul a 10 maladii.

  Copyright © 2021