Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Guvernul a decis

  Tariful la gazele naturale pentru primii 150 de metri cubi consumați nu se va schimba în februarie și martie în cazul consumatorilor casnici, indiferent ce decizie va lua ANRE. Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului.

  Natalia Gavrilița, prim-ministrul RM

  „Am avut o ședință cu unii membri ai Guvernului și am făcut calcule dacă ne permite noi compensații. Indferent de decizia luată de ANRE referitor la solicitarea Moldovagaz, fie că acceptă prețul propus de companie, fie că acceptă o creștere mai mică, pentru consumatorii casnici, tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați, pentru februarie și martie, nu se va schimba. Vom rămâne la mecanismul pentru care primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 vor costa 7,9 lei până la 150 de metri cubi„

  Precizăm că, la 21 ianuarie, Moldovagaz a depus la ANRE o nouă cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali de la 11,8 bani la 15,59 lei, cu tot cu TVA pentru un metru cub de gaze.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021