Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Guvernul a aprobat pachetul de măsuri pentru susținerea agricultorilor, care au avut de suferit de pe urma secetei

  Guvernul a aprobat astăzi noi măsuri de susținere a producătorilor agricoli care au avut se suferit din cauza secetei. Executivul a votat un proiect de lege prin care se instituie, până la 31 decembrie 2020, moratoriu asupra controalelor fiscale efectuate la producătorii agricoli.

  De asemenea, statul va subvenționa dobânzile la creditele accesate de producătorii agricoli, indiferent de data contractării acestora.

  O altă măsură prevede restituirea TVA. Suma pasibilă rambursării va constitui suma cumulativă a impozitului funciar pe terenurile cu destinație agricolă calculat și declarat pentru anul 2020 și a sumei calculate și declarate a impozitelor salariale.

  ”Pe lângă cele 300 de milioane de lei pe care le-am alocat, în august, pentru agricultori pentru compensarea parțială a pierderilor, astăzi venim cu aceste acțiuni suplimentare care și ele au un cost bugetar”, a declarat premierul Ion Chicu.

  Proiectul de lege va fi trimis în Parlament pentru votare în două lecturi.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul de felicitare a președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Majoritatea parlamentară a respins pentru a treia oară solicitarea deputaților PSRM de a acorda despăgubiri agricultorilor afectați de calamitățile din primăvara-vara acestui an. Vicepreședintele...

  ECONOMIE

  Guvernul a respins propunerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) de a stabili cota TVA zero la gazele naturale și gazele lichefiate pentru...

  ECONOMIE

  Anul viitor, Republica Moldova va avea cel mai mare deficit bugetar din istoria țării. Potrivit proiectului bugetului de stat pentru anul 2022, aprobat de...

  Copyright © 2021