Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Guvernul a aprobat măsuri suplimentare în vederea prevenirii răspândirii infecției COVID-19

  Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege care are drept scop stimularea testării salariaților în vederea identificării virusului COVID-19, prin stabilirea unui regim fiscal special pentru plățile efectuate de către angajator.

  Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, plățile efectuate pentru testarea salariaților vor constitui surse de venituri neimpozabile cu contribuții de asigurări sociale de stat, prime de asigurare obligatorie de asistență medicală și impozitul pe venit: „Totodată, se propune ca cheltuielile suportate de angajator pentru efectuare testelor de laborator să se permită spre deducere în scopuri fiscale”.

  Concomitent, în contextul modificării mecanismului de calculare a impozitelor salariale începând cu 01 ianuarie 2021, proiectul prevede norme tranzitorii în cazul plăților salariale și altor recompense aferente perioadelor de până la 31 decembrie 2020, achitate începând cu data de 01 ianuarie 2021, pentru care se propune să se calculeze și să se achite primele de asigurare obligatorie de asistență medicală datorate atât de angajați cât și de angajatori, potrivit legislației în vigoare la data de 31 decembrie 2020.

  De asemenea, proiectul vizează asigurarea achitării în continuare a indemnizației unice angajaţilor din domeniul medical infectaţi cu COVID-19 din fondurile de urgență ale Guvernului.

  mf.gov.md

  SOCIAL

  Prețurile la vaccinurile anti-COVID 19 vor fi plafonate. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale pentru a nu admite creșterea exagerată la...

  LUMEA

  Germania a depăşit pragul de trei milioane de cazuri de COVID-19, potrivit cifrelor publicate luni de autoritatea naţională de supraveghere sanitară din această ţară...

  SOCIAL

  Spitalul de Ftiziopneumologie și spitalul Gheorghe Paladi din Chișinău vor fi scoase în timpul apropiat din circuitul COVID-19 și vor reveni la pofilele lor...

  SOCIAL

  Persoanele care se tratează de COVID-19 la domiciliu vor primi medicamente gratuite. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

  Copyright © 2020